Hirdetés

Ezek lehetnek az iPhone 16 Pro nagy újdonságai



|

Még a 15-ös szériánál sem tartunk, de egyes szivárogtatók már az Apple 2024-es mobiljaira lőnek.

Hirdetés

Ha hihetünk a spekulációknak, az Apple néhány héten belül leleplezi az iPhone 15-szériát, amelynek mind a négy tagja megkaphatja az USB-C bemenetet, a Pro-kiadások pedig titán tokozással, periszkópos telefotó-kamerával és egy tekintélyes áremeléssel támadhatnak.

Ám ahogy az ilyenkor lenni szokott, egyes szivárogtatók már a jövő évnél tartanak, így korábban az iPhone 16-sorozatról is olvashattunk pletykákat, köztük azzal, hogy a Pro-kiadások valamivel nagyobbak, 6,3 és 6,9 hüvelykes méretben debütálnak majd. Ezúttal ismét az iPhone 16 Pro került terítékre, az ismert Apple-jósnak számító Jeff Pu jelentésében.

Hirdetés

A 9to5Mac beszámolója alapján Pu legújabb befektetői hírlevele több információt is elejtett a jövőre érkező prémium iPhone kapcsán. Az egyik, hogy az iPhone 16 Pro már az A18 Bionic processzorra épül majd, ami nem lenne nagy meglepetés, hiszen az Apple minden évben ugrik egyet a számozással, a tavaly óta forgalmazott iPhone 14 Pro/Pro Maxben pedig az A16 Bionic dolgozik. Ami viszont az izgalmasabb előrejelzéseket illeti:

  • Egy új 48 megapixeles ultraszéles-látószögű kamera a jelenlegi 12 megapixeles helyett
  • Wi-Fi 7 támogatás
  • Fejlettebb Bluetooth- és UWB (Ultra-wideband) chipek

Pu szerint ez mind ott lesz az iPhone 16 Próban, habár a Bluetooth- és az UWB-chipek fejlesztéseit illető tervek még nem biztosak, ezért ez változhat. A 48 megapixeles ultraszéles-látógszögű kamera bevezetése viszont azt jelentené, hogy a cupertinóiak azonos felbontásra emelnék azt az iPhone 14 Pro-szériában debütált új fő szenzoréval, amely szintén 48 megapixellel dolgozik.

A Wi-Fi 7 ugyancsak jelentős fejlesztés lenne, mivel a 40 Gbps-os adatátviteli sebességével ez négyszer gyorsabb, mint az iPhone 16 Pro és Pro Max által támogatott Wi-Fi 6 szabvány, valamint a késleltetésben is felülmúlja azt. Persze mondanunk sem kell, hogy több mint egy évvel a vélhető megjelenés előtt ez az egész csak ködszurkálás, 2024 őszéig még rengeteget változhatnak az előrejelzések.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.