Hirdetés

Ezek ma a legjobb videókonvertáló programok



|

Ezekkel a szoftverekkel nem fogsz mellé, ha videót szeretnél más formátumba vagy kisebb méretűre átalakítani.

Hirdetés

Szeretnéd a telefonnal készített vagy a letöltött videókat újratömöríteni? Akkor egy célszoftverre lesz szükséged. Mikor lehet szükség erre a műveletre? Például akkor, ha utazásra készülsz, és szeretnél a tableten minél több filmet magaddal vinni, de az újratömörítés hasznos akkor is, ha a mobilos videókat szeretnéd jóval kisebb fájlmérettel elraktározni. A feladatra többféle program alkalmas, attól függően, hogy a minőség, a sebesség, az egyszerűség vagy a végletekig részletes beállítási lehetőségek fontosak számodra. Mutatunk öt lehetőséget.

Hirdetés

1. Handbrake

Ha a beállítási lehetőségek széles skálája mindennél fontosabb számodra, akkor a Handbrake-nél keresve sem találsz jobbat: ha rászánod az időt, ebben a programban szinte bármit beállíthatsz. A Windows, MacOS és Linux verzióban egyaránt létező alkalmazás azonban akkor is a barátod lehet, ha direkt valamilyen eszközre optimalizálnád a videókat: TV-kre, okostelefonokra, tabletekre vagy akár Chromecastra szabott tömörítési profilok egyaránt vannak benne. A Handbrake teljesen ingyenes, és még hirdetéseket sem kell nézned benne az akár 4K-felbontású videók tömörítése közben.

Letöltés

2. Freemake Video Converter

Ingyenes változatban is létezik a program, de igazán jól csak a fizetős verziója használható, mert előbbi sajnos egy elég nagy és kikerülhetetlen vízjelet is tartalmaz - ha viszont a neten megtalálod, a korábbi verziók között (3.x.x) szerepel olyan, amelyik csak a videók végére tesz be egy pár másodperces Freemake logót. A program nemcsak videókat, hanem akár hangot, fotókat vagy DVD-ket is át tud alakítani - a célformátumot pedig nemcsak egyedileg állíthatod be, hanem eszköz alapján is választhatsz.

Letöltés

3. DivX Converter

Szintén egy olyan tömörítő, amely akár ingyenesen is használható - ráadásul ebben az esetben is szinte teljes értékű a funkcionalitás, igaz, kevés beállítási lehetőséget kapsz - arra viszont figyelni kell, hogy a telepítő egy sor bloatware-t is igyekszik a gépre pakolni, ha nem szedegeted ki serényen a pipákat installálás közben. Az akár 4K-s felbontást és minden népszerű konténerformátumot támogató DivX Converter modulos rendszerben bővíthető, ha az ingyenes verzió tudása nem lenne elég számodra; például ha DTS-HD hangsávval is szeretnél dolgozni, vagy az eredményt a felhőbe is elmentenéd.

Letöltés

4. FFmpeg

Szintén egy nyílt forráskódú és teljesen ingyenes alkalmazás, amely rengeteg opciót kínál, viszont alapvetően parancssorból működik, így ebben a formában inkább csak a gyakorlott kezeknek ajánlott - cserébe nemcsak kódolni, hanem rögzíteni, vagy akár streamelni is tud videókat. A használatát  nagymértékben meg tudja könnyíteni, ha az FFmpeget nem önállóan, hanem valamilyen GUI-n, grafikus kezelőfelületen keresztül, például a TMPEGEncoderrel kiegészítve használod.

Letöltés

5. FreeConvert

Ha csak ritkán van szükséged arra, hogy videókat tömöríts, és ezért nem szeretnél egy újabb alkalmazást telepíteni a PC-re, akkor a FreeConvert jó alternatíva lehet, hiszen interneten keresztül tudod használni. Az online szolgáltatások többségéhez hasonlóan a sebesség nincs a topon, az erőforrásokon rengetegen osztoznak, viszont a minőség megfelelő. A platform akár ingyenesen is használható, ebben az esetben azonban egy korlátozást is el kell viselni: a legnagyobb feltölthető fájlméret ilyenkor 1 GB.

Próbáld ki itt

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.