Hirdetés

Ezek most a legnépszerűbb Android-alkalmazások



|

Egy új jelentésből kiderült, hogy mi volt a Google Play Áruház legnépszerűbb alkalmazása 2022 első negyedévében, ahogyan az is, hogy mennyi alkalmazást töltöttek le a felhasználók.

Hirdetés

A mobilos piac nem akar zsugorodni, sőt. A SensorTower jelentése alapján a Google Play Áruház csak 2022 első negyedévében 28,3 milliárd egyedi alkalmazásletöltést produkált, ami bár mérsékelt, mégis növekedést jelent az egy évvel korábbi hasonló időszakhoz képest, amikor nagyjából 28 milliárd letöltés történt. Ugyanebben az időintervallumban az App Store 8,6 milliárd letöltést generált, ezáltal jól megfigyelhető a felhasználók megoszlása az Android és iOS között. 

Hirdetés

Ami a legnépszerűbb appokat illeti, pontosan azok mentek nagyot mindkét platformon, amikre a legtöbben számítanának. Az élen a TikTok áll, amely 2022 első negyedévétől kezdve már átlépte a 3,5 milliárd összesített letöltést. A következő három helyet az Instagram, a Facebook és a WhatsApp foglalja el, míg az ötödik pozíciót a Telegram csípte el. A top 20-ba olyan nagy sikerű alkalmazások kerültek még be, mint a Spotify, a Zoom, a Netflix, a YouTube és a Twitter. Íme az összesítés:

Ha csak a Googley Play Áruházat vesszük figyelembe, ott a TikTok csupán a bronzérmet kaparintotta meg, a dobogó első két fokán bizony az Instagram és a Facebook kapott helyet. 

Természetesen az alkalmazások mellett készült lista a legnépszerűbb Google Play játékokról is, ezek közül a mobilos battle royale, a Garena Free Fire, az ügyességi Subway Surfers és a klasszikus párosítós puzzle-t továbbgondoló Merge Master voltak az abszolút győztesek.

A ti okostelefonotokon mik találhatóak meg az említett appok közül?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.