Hirdetés

Ezeket a biztonsági funkciókat érdemes használnod Windows 11 alatt



|

Az operációs rendszer az eddigi legbiztonságosabb Windows, de csak akkor, ha használod ezeket a funkciókat.

Hirdetés

Bejelentésétől kezdve a Microsoft azt hangoztatta, hogy a Windows 11 operációs rendszer lesz az eddigi legbiztonságosabb Windows. Persze ez olyasvalami, amit joggal várunk el; az új ne csak jobb, ne csak kényelmesebb, hanem biztonságosabb is legyen. A redmondi vállalat ezúttal viszont nem a levegőbe beszélt, és tényleg sokat tett azért, hogy a Windows 11 használata közben ne kelljen túl sokat aggódnunk. Megmutatjuk a rendszer fontos biztonsági funkcióit, amiket érdemes aktiválnod.

Az előbb már írtuk, hogy a Microsoft sokat tett a biztonságért. Sokak szerint túl sokat is, hiszen a telepítéshez TPM chipre és friss processzorra (Intel Core i vonalon például legalább nyolcadik generációs CPU-ra) van szükség, így a Windows 11 a régebbi hardvereken - hivatalosan legalábbis - nem futtatható. A rendszer által igényelt TPM 2.0 egy olyan platform, amely hardveresen képes tárolni a biztonsági kulcsokat, így többek között azokat az információkat, amelyek a Windows Hello beléptetéshez vagy a rendszermeghajtó titkosításához szükségesek. Az a tény, hogy a TPM saját chipben tárolja az információkat, sokkal biztonságosabbá teszi a rendszer működését (igaz, ez a védelem sem teljesen áthatolhatatlan).

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.