Hirdetés

Ezeket az Apple eszközöket már nem fogja támogatni az iOS 15



|

Újabb forrás erősítette meg, hogy az Apple idén további készülékeket enged el.

Hirdetés

Az Apple készülékei sokáig bírják a strapát, ami miatt értéktartóbbak, mint az androidos eszközök, és a gyártó is igyekszik sokáig új frissítéseket szállítani. Idővel azonban eljön az a pont, amikor egyes termékek egyszerűen nem lennének képesek már az elvárható élményt nyújtani, ha új funkciókkal kellene megbirkózniuk - ez a közelmúltban azt jelentette, hogy az ötévesnél régebbi okostelefonokat és táblagépeket szórták ki.

Ennek ismeretében számítani lehet arra, hogy a 2021 őszén érkező iOS 15-öt sem kapja már meg a 2015-ös szériába tartozó iPhone 6S és 6S Plus, valamint a 2016 márciusában debütált iPhone SE.

Hirdetés

Ezt novemberben a The Verifier, most pedig a francia iPhoneSoft erősítette meg Apple-ös forrásokra hivatkozva. Hozzátették, hogy az iPad mini 4, az iPad 2 és az iPad 5 is kieshetnek a támogatott eszközök közül.

Ennek értelmében a legrégebbi, még frissülő Apple okostelefon az iPhone 7 és 7 Plus lesznek (valamint a 7. generációs iPod touch is megkapja az iOS 15-öt), az iPadek közül pedig az iPad mini 5-től, az iPad 6-tól és az iPad Air 3-tól újabb készülékekre lehet majd telepíteni az iPadOS új változatát. Biztosat leghamarabb júniusban tudhatunk, amikor - ha minden jól megy - a fejlesztőkhöz eljut az első bétaváltozat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.