Hirdetés

Ezeket az újdonságokat hozta az iOS 16.2



|

Nem csak hibajavításokból áll az iOS 16 nagy frissítése.

Hirdetés

Ahogy az az Apple-nél minden évben lenni szokott, az új iPhone-ok őszi bemutatója új operációs rendszert is hozott, a szeptember 12-én megjelent iOS 16 pedig azóta már kapott is egy nagyobb frissítést az iOS 16.1 formájában.

A cupertinóiak viszont nem dőltek hátra, és az ünnepek előtt még leszállították az iOS 16.2-t is, amely néhány említésre méltó extrát is tartalmaz az ilyenkor kötelező hibajavítások mellett.

Az egyik nagy változtatás az iCloudot érinti, ahol az amerikai felhasználók immáron kiválaszthatják az ún. Advanced Data Protection üzemmódot is. Erről korábban külön cikkben is írtunk, a funkció lényege, hogy az alapértelmezett 14 helyett 23 adatkategóriát lát el kétoldalú titkosítással, még nehezebbé téve a fiókunk feltörését. Az Apple azt ígéri, hogy jövőre az USA-n kívül is elérhetővé teszi a biztonsági megoldást.

Hirdetés

A következő újdonsággal sokkal vidámabb vizekre evezünk: megérkezett az Apple Music karaoke-üzemmódja, az Apple Sing, amely az iPhone 11-es, vagy annál újabb modelleknél használható. A cég szerint a funkció a leghalgatottabb dalok 80%-ával kompatibilis, a repertoár pedig folyamatosan bővülni fog. Az Apple Sing mesterséges intelligenciát és gépi tanulást vet be, így a háttérvokálokat is képes elválasztani, jobb élményt nyújtva a csoportosan énekelhető számoknál.

Az iOS 16.2-vel megérkezett a Freeform alkalmazás is, amivel tetszőleges tartalmú táblákat állíthatunk össze rajzokkal,  fotókkal, dokumentumokkal és interaktív elemekkel. Lényegében egy ötletelő platformról van szó, ahol látványos formában foglalhatjuk össze a projektjeinket, Apple-eszközökön keresztül pedig akár többen is dolgozhatnak ugyanazon a táblán.

Ami pedig a további újdonságokat illeti, saját widgetet kapott az alvásfigyelés, az Időjárás alkalmazás pedig az Apple News integrációjával már helyi híreket is mutat, egyelőre csak az Egyesült Államokban. Az iOS 16.2 az iPhone 8-as, vagy annál újabb készülékeken telepíthető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.