Hirdetés

Ezekkel a kompromisszumokkal érkezhet az Apple olcsóbb AR-headsetje



|

Újabb jelentés utal rá, hogy nem a méregdrága Vision Pro lesz a cupertinóiak egyetlen AR-VR terméke.

Hirdetés

A múlt heti WWDC fejlesztői konferencia keretében leleplezték az Apple évek óta pletykált AR-VR headsetét, amely egy 4K-s felbontású microLED-kijelzővel, a nagy teljesítményű M2-es chippel valamint szem- és gesztusvezérléssel igyekszik bebizonyítani, hogy van helye az életünkben egy ilyen kütyünek, már ha ki akarjuk vagy ki tudjuk csengetni érte a 3500 dolláros árat.

A Vision Pro néven érkező újdonság csak valamikor a jövő év elején kerül boltokba, a többnyire jól értesült Mark Gurman azonban korábban arról számolt be, hogy az Apple később egy megfizethetőbb variánst is piacra fog dobni belőle. A Bloomberg elemzője most egy újabb jelentéssel erősítette meg ezt az értesülést.

Hirdetés

Gurman legfrissebb beszámolója továbbra is kitart amellett, hogy a cupertinóiaknál készülőben van a Vision Pro olcsóbb kiadása, illetve azt igyekszik megjósolni, hogy vajon milyen kompromisszumokat tartogat majd ez a jóárasított variáns, ami jó eséllyel "Vision", vagy "Vision One" néven fog szerepelni a kínálatban. Az egyik legkézenfekvőbb tipp a felbontás csökkentése: ha az Apple FHD kijelzőre vált, az jelentősen lefaraghatja a költségeket, mivel a 4K-s panel a prémium headset legdrágább alkatrésze.

A másik spórolási lehetőség, hogy a Vision One egy kisebb teljesítményű processzort kap, illetve a Bloomberg szerzője azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a cupertinóiak ejtik a beépített hangszórós fejpántot egy olyan dizájn kedvéért, amelyhez AirPods-fülest kell használni. Végezetül pedig tovább finomíthatják az árat egy egyszerűbb keret használatával, és az olyan extrák kihagyásával, mint például a 3D-kamera. Mindent összevetve Gurman úgy gondolja, hogy a cupertinóiak akár "több száz dollárt" is lefaraghatnak az árból, ami alapján nem valószínű, hogy egy Meta Questhez hasonló, 500 dolláros  népheadsetet kapunk.

A reménybeli vásárlóknak ugyanakkor jó hír, hogy Gurman szerint lesznek bizonyos dolgok, melyeket az Apple nem fog megvonni tőlük: ilyen például a külső EyeSight kijelző, valamint az almás headset egyik nagy durranásának számító szem- és gesztusvezérlés. Ha viszont hihetünk a  jelentésnek, a Vision/Vision One legközelebb csak 2025-ben jelenhet meg, így még rengeteg dolog változhat a tervezés során, ahogy természetesen az is benne van a pakliban, hogy a Vision Pro óriási bukás lesz, és Tim Cookék beszántják az egész projektet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.