Hirdetés

Ezekkel az újdonságokkal robbant be az új Android 10



|

Megérkezett az Android 10 végleges kiadása, vagyis itt az első Android, amely már nem kapcsolódik egy desszertnévhez sem.

Hirdetés

A Google menetrend szerint tette elérhetővé az Android 10 mobil operációs rendszerének végleges verzióját, amely így az első Android desszertnév nélkül. Szintén az első, amely támogatja az összehajtható kijelzőket és az 5G-t, valamint a rendszerszintű sötét módot. 

Hirdetés

Az elmúlt hónapok bétái után sok nagy meglepetés nincs, de a forráskód közzététele után a Pixel mobilokra el is indult a végleges Android 10. Sok a motorháztető alatti és a fejlesztőket érintő változtatás, a végfelhasználók már kevesebb újdonságot vesznek észre. Persze azért akad pár. 

Van például sötét téma, amivel AMOLED kijelző mellett az akkuval is lehet egy picit takarékoskodni, illetve a szemünk sem ég ki úgy. A Google végre gesztusvezérléses navigációra váltott, bár ez nem sokat jelent olyan szempontból, hogy mára minden gyártó majdnem egyedi megközelítést használ a gesztusok terén. 

A fókusz még bétában van, de átmenetileg képes néhány appot felfüggeszteni a zavartalan környezetért. Vannak okosválaszok az értesítésekhez, a hangot lejátszó appok tartalmai rögzíthetőek más appokon keresztül (egy új API-nak hála), él az 5G- és összehajtható kijelzők támogatása, de vannak biztonságot és magánszférát érintő frissítések, a WiFi már QR-kóddal is megosztható, és akad 65 új emoji is például. 

Sok más változtatás is akad, például az AV1 kodek és a Vulkan 1.1 grafikus API támogatása. 

A Pixel mobilok mellett az Essential PH-1-re is megérkezett az Android 10, innentől pedig kezdődik a harc az idővel. A többi gyártó a következő hetekben, hónapokban teszi majd közzé a készülékeire az Android 10-et. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.