Hirdetés

Ezekkel szinkronizálhatod a könyvjelzőidet



|

Mutatunk néhány praktikus eszközt, ami képes a böngészős kedvencek szinkronizálására.

Hirdetés

Manapság már nem egy PC-t és egy böngészőt használunk: a gépünkön valószínűleg több eltérő böngésző is akad, illetve az eszközök között is váltunk (például az otthoni asztali PC és az utazás során használt laptop között). Több eszköz között szinkronban tartani a könyvjelzőket igazi kihívás lehet (kivéve, ha valaki beéri mondjuk a Chrome böngészővel, ami egy Google-fiókkal önmagában megoldja ezt a feladatot, platformfüggetlenül). 

Hirdetés

Milyen más opciók léteznek? Sokáig az Xmarks volt a felhasználók kedvence, de szerencsére bőven akadnak még alternatívák. 

A böngészők, eszközök és platformok közötti könyvjelző-szinkronizálást segíti például az EverSync. Ez a Chrome, a Firefox, az Opera és az Internet Explorer mellett az Android és az iOS rendszereket is támogatja. A böngészős beépülő gombnyomásra végzi el a szinkronizálást, szükség szerint a duplikátumok, üres mappák is kereshetőek. Megoldottak továbbá a szerkesztési feladatok is. Az ingyenesen használható verzió mellett Pro csomag is van, korlátlan használatot, archiválást is tartalmaz. 

Szintén nagyszerű megoldást jelent az Atavi, ami tárolja a kedvenceket, és bármilyen eszközről vagy böngészőről hozzáférhetővé teszi azokat. Az Atavi különlegessége, hogy saját szolgáltatáson keresztül teszi elérhetővé a könyvjelzőket. Témák, csoportosítások is akadnak, és alapvetően hasonló eszköz, mint az FVD Speed Dial. 

A TeamSync Bookmarks csak a Chrome-ot és a Firefoxot támogatja, de sok extra funkciója akad. Ideális választás csoportokhoz, megosztáshoz de egyedüli használatra is. Külön érdekesség a Slack-támogatás. Négy főnél nagyobb csoportokhoz fizetős csomagot kínálnak a fejlesztők. 

Mobilfronton külön említést érdemel a Samsung Internet, ami Samsung készülékeknél képes a samsungos böngésző és a Windows, macOS, Linux rendszerű gép között elvégezni a szinkronizálást. Az iPhone-ok Safaris könyvjelzőit pedig az iCloud Bookmarks tudja szinkronban tartani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.