Hirdetés

Ezekre az iPhone-okra és iPadekre jön az iOS 12



|

Az Apple óriási bravúrt hajt végre az iOS 12-vel, hiszen a közel 5 éves iPhone 5S-re is kiadja az új rendszert.

Hirdetés

Ezen a héten mutatkozott be az Apple legújabb mobil operációs rendszere, az iOS 12. Az őszi megjelenéséig minden bizonnyal további érdekességekkel bővül, jelenleg viszont főként a motorháztető alatti dolgokra koncentrál, és jelentősen növeli a készülékek stabilitását, teljesítményét. Erre az iOS 11 hibaáradata és az akkubotrányok után nagy szükség is van. Milyen újdonságokat tartogat még az iOS 12? Részletes összefoglalónkból kiderül

Hirdetés

Az Apple a WWDC-n nyilvánosan is megszégyenítette az Androidot, amikor kiemelte, hogy az összes aktív készülék hány százalékán fut naprakész iOS és Android rendszer. Az Apple azért van nagy előnyben a riválisaival szemben, mert egy kézben tartja a szoftveres és a hardveres környezetet is. 

A téma kapcsán persze kissé kellemetlen adalék az Apple-nek és rajongóinak, hogy az első-generációs Apple Watch okosórákra már nem jelenik meg a watchOS 5 rendszer, vagyis kiemelt támogatási élmény ide vagy oda, egy 17 000 dolláros okosóra is igen rövid élettartamú befektetésnek bizonyult, a legelső Apple Watch-ot gyakorlatilag kivonta a forgalomból az Apple. Amit viszont az iOS 12-vel csinált, az nagyon örömteli. Mivel a stabilitás és a teljesítmény növelése volt a cél, ezért még a közel 5 éves iPhone 5S-re is megérkezik az új rendszer, és az eddigi visszajelzések szerint már a legelső fejlesztői előzetes is nagyon simán fut a koros készüléken. 

Craig Federighi a fejlesztői konferencián részletesen is kifejtette, hogy a szoftvermérnökök hogyan optimalizálták a betöltési időket az appok tekintetében, és hogyan aknázzák ki jobban az iPhone-okban lévő chipek számítási teljesítményét. A lényeg, hogy még a régi Apple okostelefonokon is kétszer gyorsabban indulhatnak el az appok, mint most. Ez remélhetőleg örökre feledteti a lassításos botrányt. 

Mindebből jól látszik, hogy az iPhone és iPad készülékeket az iOS 12-vel jobb lesz használni, mint eddig bármikor. Már csak arra kell vigyáznia a felhasználóknak, hogy ne váljanak függővé, ne nyomkodják az eszközöket túl sokat. Tim Cook a meghökkentő vallomásában arról beszélt, hogy ő maga is túl sokat használja az iPhone-ját. 

A teljesítménnyel kapcsolatos fejlesztések, a csoportos értesítések és a FaceTime-ot érintő újítások az összes eddigi iPhone-ra elérhetőek lesznek, az iPhone 5S-ig visszamenőleg. 

Az iOS 12 előzetese a fejlesztők számára már használható, a végleges verzióra idén ősszel számíthatunk, amikor az új iPhone-ok is megérkeznek. Hamarosan számíthatunk egy nyilvános bétára is, amelyet bárki telepíthet a készülékére, ha türelmetlen. A fentebbi képen látható, hogy pontosan mely Apple eszközökre lesz elérhető az iOS 12. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.