Hirdetés

Ezekre az okostelefon fejlesztésekre várhatunk a következő években



|

A fejlesztés üteme láthatóan lassul, a gyártók mintha kezdenének kifogyni az ötletekből. Ez azonban nem feltétlenül jelenti, hogy eseménytelen évek elé nézünk.

Hirdetés

Érezhetően lelassult az okostelefonok fejlődése az utóbbi években; a gyártók amellett, hogy az évente frissített újabb és újabb modelleknél kötelezően lecserélik a rendszerchipet, és esetleg több RAM-ot, nagyobb tárhelyet építenek be, eléggé visszafogott fejlesztéseket eszközölnek csupán. Kis túlzással az egyetlen fejlesztés a kamerákat érinti, főleg most, hogy már a töltőkkel is elmentek a falig a gyártók. Az aktuális helyzetet jól mutatja, hogy a piac két legnagyobb szereplője, az Apple és a Samsung (most éppen egyébként ebben a sorrendben) nagyon sokszor a dizájnhoz sem nyúlnak hozzá. Az Apple-nél régóta bevett gyakorlat, hogy a külső csak kétévente változik, a Samsungnál pedig az S23 szériáról lehet elmondani azt, hogy külsőre szinte semmit nem változtak a készülékek az egy évvel korábbi modellekhez képest.

Sokat elárul a helyzetről az is, hogy az elemzők várakozása szerint az egyik legnagyobb dolog az új iPhone-ok esetében az lehet hogy az almás gyártó is átáll USB-C portra, míg a középkategóriás Google Pixel 7A telefonoknál a vezeték nélküli töltés megjelenése és a 60 Hz-nél gyorsabb képfrissítésre képes kijelző lehet az, ami lázba hozhatja a felhasználókat. Ha tudja.

Tény, hogy a gyártók helyzete sem egyszerű; egyrészt az árakat nem emelhetik a végtelenségig, másrészt pedig egy sor olyan terület van, ahol a fejlesztésekkel elérték az észszerű határokat. Nagyobb kijelző például egyszerűen az emberek kézmérete miatt nem várható, és a jelek szerint a jelenleg is alkalmazott 90 százalék körüli kijelző/előlap aránynál sem érdemes többet várni. Nyilván a rendszerchipek sebessége folyamatosan nő majd, itt 20-30 százaléknál nagyobb ugrásokra nem érdemes számítani, hiszen a gyártók valószínűleg akkor sem lépnének meg egy durvább emelést, ha lenne rá lehetőségük.

Gyere, és legyél te is PCW Max tag!

Olvasd tovább minden cikkünket és élvezd a tagoknak járó extra kedvezményeket egész hónapban akár egy pizzaszelet áráért!

Kipróbálom
Már előfizető vagyok, bejelentkezem
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.