Hirdetés

Ezentúl a Tesla fedélzeti kamerája is ellenőrzi, hogy betartja-e a szabályokat a sofőr



|

A Tesla Model Y legújabb szoftverfrissítése hasznos funkcióval járul hozzá a vezetési asszisztens működéséhez.

Hirdetés

A Tesla vezetője, Elon Musk előszeretettel nyilatkozik arról, hogy milyen jól működik az autókba épített önvezető rendszer, viszont hajlamos túlzásba esni, így kicsit árnyaltabb a kép a fejlesztésekkel kapcsolatban. A Consumer Reports által áprilisban végzett tesztek alapján ugyanis az Autopilot rendszernek vannak hiányosságai, hiszen viszonylag könnyedén össze lehet zavarni a beépített szenzorokat. 

A gyártó mérnökei ezúttal egy szoftverfrissítés formájában bővítették az Autopolitot, és ezentúl az autók fedélzeti kamerája is hozzájárul a lehető legbiztonságosabb működéshez.

Hirdetés

A Tesla Model Y tulajdonosok beszámolói alapján kiderült, hogy a kormányba épített szenzorok mellett már a fedélzeti kamera is felelős azért, hogy az Autopilot helyesen megállapítsa, a sofőr keze a kormányon van-e, vagyis megfelelően tud reagálni az eseményekre. Ahogy arra a Tesla felhívja a figyelmet, az Autopilot semmilyen esetben nem helyettesítheti teljes mértékben a sofőr jelenlétét, így a biztonsági rendszerek felelősek azért, hogy a vezetői ülésben legyen valaki, és legalább egy kézzel fogják a kormányt.

A Tesla a biztonság mellett figyel az adatvédelemre is, ugyanis a kamera felvételei csakis akkor oszthatók meg az autón kívül, ha ahhoz a biztonsági beállításokban külön hozzájárul a felhasználó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.