Hirdetés

Ezentúl domainfüggetlenül keres a Google



|

Apró, de fontos változtatáson esik át a mobilos és az asztali kereső, az androidos és az iOS-es app, valamint a Google Térkép.

Hirdetés

Apró, ugyanakkor meghatározó változtatást eszközöl a Google az asztali és a mobilos oldalán, a mobilos appon belül és a Google Térképben. Korábban ugyanis a nemzetközi kereséseknél a kiválasztott országkód alapján kaptuk meg a találatokat. Vagyis ha a google.co.uk oldalon kerestünk, akkor Nagy-Britannia találatait kaptuk. Ennek most vége. 

Hirdetés

A Google a nemzetközi keresési találatokat innentől kezdve szigorúan a felhasználó földrajzi helyéhez igazítja. Vagyis hiába használnánk a google.co.uk címet keresésre, ugyanazt kapjuk, mint a google.hu-n, ha Magyarországon vagyunk. 

Miért jó ez? A Google szerint manapság a keresések 20 százaléka helyhez kapcsolódik, emiatt pedig fontos, hogy a jelenlegi földrajzi helyzetünkhöz igazodva jelenjenek meg a találatok. 

Amennyiben valaki ettől függetlenül egy konkrét országra szűkítve szeretne találatokat megjeleníteni, akkor a beállításokban választhatja ki, hogy mely ország alapján szeretné ezeket listázni. 

A Google szerint ezzel összhangba kerül a kereső a többi szolgáltatással, és bíznak benne, hogy tovább javul a keresési élmény, és mindenki a számára leghasznosabb információkat kapja meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.