Hirdetés

Ezentúl így fog frissülni a Windows 10



|

A Microsoft szakít a gyakorlattal, amely szerint eddig évente két Windows update érkezett.

Hirdetés

Azt már a Windows 11 nyári leleplezésekor elárulta a Microsoft, hogy 2025 októberéig támogatni fogja a Windows 10-et, így semmiképp sem kell kapkodniuk azoknak, akikre nem tett jó benyomást az új rendszer döcögős rajtja.

Az elődhöz nemrég jelent meg a 2021. novemberi frissítés, ami csak kisebb újdonságokkal dobta fel a repertoárt, a következő csomagra viszont nagyon sokat kell majd várnunk.

Hirdetés

A redmondiak ugyanis bejelentették, hogy a Windows 10 karrierjének hátralevő részében csak évente érkeznek majd az új funkciókat hozó frissítések, összehangolva az update-ek ütemezését a Windows 11-gyel.

"A Windows 10-nél áttérünk egy új kiadási ütemre, hogy igazodjunk a Windows 11 ütemezéséhez, éves funkciófrissítéseket célozva. A Windows 10 következő funkciófrissítése így 2022 második felére várható."

- közölte a Microsoft. Magyarán nem érdemes tűkön ülni az új trükköket várva, a Windows 11 megjelenésének fényében pedig az sem valószínű, hogy ezek az évenkénti funkciófrissítések hatalmas változásokat tartogatnak majd.

Ha figyelembe vesszük a Windows 10 2025-ig szóló támogatását, akkor az évenkénti frissítéshez igazodva legfeljebb még 4 ilyen csomagot kaphatunk.  Addigra persze remélhetőleg a Windows 11 is olyan állapotba kerül, hogy az óvatosabb felhasználók számára sem okoz majd sokkot a váltás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.