Hirdetés

Ezentúl nehéz lesz képeket lopni a Facebookról



|

Az adott fotó eredeti tulajdonosa azonnal töröltetheti a mások által letöltött, majd újra megosztott képeket, köszönhetően egy új változtatásnak a Facebookon.

Hirdetés

A Facebookon (és persze a többi közösségi oldalon is) régóta probléma, hogy mivel bárki bármilyen képet feltölthet, ezért egyesek mások fotóit próbálják meg a sajátjukként eladni, megosztani, hirdetni. Ezt azonban rövidesen megakadályozza a Facebook. Megújult ugyanis a Rights Management eszköze, amelynek segítségével a partnerek már követhetik, hogy bárki megosztja-e a fotóikat, és ha a képek másnál bukkannak fel, akkor az eredeti tulajdonos dönthet arról, hogy mi történjen. 

Hirdetés

A partnereknek a fotók metaadatait CSV fájlban kell feltölteniük, ez alapján a Facebook algoritmusa figyeli majd, ha az adott kép más által lesz feltöltve, megosztva. Ekkor segít érvényesíteni a szerzői jogokat, vagyis jelez az eredeti tulajdonosnak. 

Ekkor a kép eredeti tulajdonosa azonnal eltávolíthatja mindenki más fiókjából az adott képet. De erre senki nem kötelezi, hagyhatja is érintetlenül a helyzetet. Szükség szerint pedig régiók alapján is lehet korlátozni a megjelenést. Az újítás nem csak a Facebookon válhat fontossá, hanem a cég tulajdonában lévő Instagramon is, elvégre sajnos ott is gyakoriak a lopott képek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.