Hirdetés

Ezért dönthetett úgy az Apple, hogy még nagyobb iPhone-okra van szükség



|

Az iPhone 16 Pro és Pro Max újabb változást hozhat az almás mobilok méretében.

Hirdetés

Habár még az iPhone 15-széria megjelenésétől is hónapokra vagyunk, egy ideje már a jövőre érkező iPhone 16 Próról és Pro Maxről is olvashatunk pletykákat, köztük azzal a több neves szivárogtató által is megerősített értesüléssel, mely szerint az Apple növelni fogja az új mobilok méretét.

Az aktuális várakozások alapján az iPhone 16 Pro 6,3 hüvelykes, az iPhone 16 Pro Max pedig 6,9 hüvelykes képernyővel futnak majd be, vagyis 0,2 hüvelykkel lesznek nagyobbak az iPhone 12 óta alkalmazott 6,1/6,7 hüvelykes formátumoknál.

Hirdetés

A döntés oka viszont elsősorban nem az lehet, hogy az emberek már ezt is túl kicsinek tartják, hanem a kamerás fejlesztések miatt kerülhet sor a hízókúrára. Ha hihetünk a pletykáknak, egyrészt jövőre az iPhone 16 Pro is megkapja az idén ősszel megjelenő iPhone 15 Pro periszkópos kameráját, amely 6-szoros optikai és 30-szoros digitális zoomot tesz lehetővé (az iPhone 14 Pro Max 3-szoros és 15-szörös zoom-értékeket kínál).

Az iPhone 16 Pro Max kamerás extrája pedig egy új, 1,1.14-es képalkotó szenzor lehet, lényeges előrelépést hozva az aktuális 1,1.28-as érzékelőhöz képest. Magyarán elvileg mindkét almás mobil azért lesz nagyobb, hogy a megnövelt tokozás helyet biztosítson a kameráikba érkező új alkatrészeknek.

Ahogy mindig, most is érdemes leszögezni, hogy ezek nem hivatalosan alátámasztott értesülések, de ha az Apple valóban meglépi a fenti fejlesztéseket, az új korszakot nyithat az iPhone-ok kamerás képességeiben. A méret növelése pedig végső soron arra is jó lehet, hogy a cupertinóiak jobban megkülönböztessék a belépő szintű iPhone 16 és 16 Plus modelleket a Pro-variánsoktól, jelenleg ugyanis az alapmodellek is ugyanakkora kijelzővel érkeznek, mint a prémium kiadások.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.