Hirdetés

Ezért érzed gyorsabbnak az iPhone-od



|

Az Apple egyik mérnöke magyarázta el, hogy az iOS 10.3-tól miért érződik gyorsabbnak minden iPhone.

Hirdetés

Egy ideje már halljuk (az iPhone készülékek tulajdonosai pedig remélhetőleg mind érzik is), hogy gyorsabbak lettek az Apple okostelefonjai, mióta megérkezett rájuk az iOS 10.3-as frissítése. 

Hirdetés

Az első jelentések azonban arról szóltak, hogy a gyorsulás a plusz tárhelynek köszönhető. Egy mérnök megcáfolta ezt, és elárulta, hogy valójában a szoftveres teljesítmény azért lett jobb, mert reszeltek az animációkon. 

Renaud Lienhart - aki az iOS fejlesztésén dolgozik - a Twitteren hozta nyilvánosságra, hogy az iOS 10.3 okozta teljesítményjavulás az animációk átalakításának köszönhető. Ezek ugyanis nem csak módosítva lettek, hanem rövidebbé is váltak. 

Az appok indításánál és bezárásánál, valamint a közöttük történő váltásnál nincs jelentős különbség az iOS 10.2.1-hez képest, a rendszer mégis jobban reagál a mindennapok során. 

Az iOS 10.3 feltuningolt animációi mellett modern fájlrendszert is kaptak az almás felhasználók - ez szintén hozzájárul a jobb teljesítményhez. Az APFS nem csak alacsony válaszidőt garantál, de az írási és az olvasási sebességeken is dob. Emellett előkészíti a váltást a kizárólag 64 bites appokra - ez az iOS 11-ben történik meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.