Hirdetés

Ezért jó ötlet tavalyi csúcsmobilt venni



|

A SellCell legutóbbi felmérése arra kereste a választ, hogy mely gyártó okostelefonjai veszítik el a leghamarabb az értéküket.

Hirdetés

A kamera, a dizájn, a specifikációk és az ismerősök elismerő pillantásai mellett egy másik fontos dolgot is érdemes mérlegelni mobilvásárlás előtt: vajon meddig marad értékes a készülék? Mind számunkra, mint napi szinten használható eszköz, mind értékben, ha egyszer eladnánk. 

Hirdetés

Manapság könnyű pórul járni, és 300 000 forint táján vagy a fölött új okostelefont választani - néhány hónap múlva pedig arra eszmélni, hogy az eszköz már csak felső-középkategóriásnak számít, van egy csomó jobb riválisa, utódja. Ilyenkor persze az értékét is gyorsan veszti az ilyen mobil.

Figyelembe véve, hogy 2018-ban rekordmagasságokba emelkedtek a csúcsmobilok árai, a tavalyi prémium készülékekből választani jobb ötlet, mint valaha (ha szempont az ár-érték arány). Az Apple és a Samsung mellett a Google, a Huawei, a Sony és a OnePlus, de az LG is emelt az árain. 

A SellCell arra volt kíváncsi, hogy mely gyártó készülékei értéktelenednek el a leghamarabb. Az elemzéshez a használtmobil-vásárlással foglalkozó partnerek adatait vették alapul, és arra jutottak, hogy 2017 után a 2018-as modelleknél is a Sony készülékek veszítik el a leghamarabb az értéküket (és rosszul szerepel az LG is). 

Az elemzés igazolta az általános vélekedést, vagyis a legjobban az Apple és Samsung csúcskészülékek tartják az értékeiket. Az pedig újra bebizonyosodott, hogy az új csúcskészülékek gyorsan veszítenek az értékükből, pénzügyi megfontolásból pedig tavalyi prémium modellt éri meg választani. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.