Hirdetés

Ezért kell óvatosnak lenni, ha home office-ban készült szelfit posztolnál



|

Az ilyen fotók ugyanis a tudtunk nélkül elárulhatnak bizonyos személyes adatokat, sőt akár vállalati titkokat is.

Hirdetés

A koronavírus miatt világszerte rengetegen váltottak át a hagyományos munkavégzésről távmunkára, és sokan valószínűleg szeretik is megosztani ismerőseikkel, épp hogyan fest a saját home office-uk. Azonban érdemes észben tartani, hogy a hackerek továbbra is elég aktívak, és a biztonsági szoftverekkel és hardverekkel foglalkozó Sophos szerint olykor elég egyszerű dolguk is van ezeknek a kiberbűnözőknek.

Hirdetés

Ugyanis ezek a támadók az otthoni munka közben készült szelfiket felhasználva eltulajdoníthatják az adott személy bizonyos adatait, amiket aztán később nem éppen legális dolgokhoz használhatnak fel. Sokan ugyanis a kép készítése közben valószínűleg nem gondolnak arra, hogy egy, a háttérben lévő csomag címkézése elárulhatja például a lakcímünket, a falra ragasztott poszterek alapján pedig a hackerek kitalálhatják érdeklődési körünket, és ha az kapcsolódik a jelszavainkhoz tartozó biztonsági kérdéshez, akkor könnyen bajba kerülhetünk.

Sőt, a Zoomon vagy a Teamsen keresztül tartott virtuális szülinapi bulik képei alapján születési dátumokat és adott személyek neveit is megkaparinthatják illetéktelenek, szóval ezekkel sem árt vigyázni. Ezeken felül pedig még sok más módszer létezhet, és ha nem vagyunk elég óvatosak, akkor ráadásul nemcsak személyes adatokat, hanem akár vállalati titkokat is kiszivárogtathatunk.

Persze némi odafigyeléssel minimalizálhatjuk a kockázatot, így már az is sokat segíthet, ha a fotó elkészítése előtt szimplán körülnézünk és elrakjuk a problémásnak ítélt tárgyakat. Az is jó ötlet lehet, ha videohívás közben elhomályosítjuk a hátteret, vagy nem használunk népszerű hashtageket, amikor közzétesszük home office-os képeinket a közösségi médiában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.