Hirdetés

Ezért korlátozza le a továbbküldést nálad is a Facebook Messenger



|

Innentől kezdve egyszerre legfeljebb 5 személynek lehet elküldeni valamit a Facebook Messenger üzenetküldőjén keresztül.

Hirdetés

A Facebook tulajdonában lévő WhatsApp 2018-ben limitálta az üzenetek továbbküldését, így azokat egyszerre csak 5 embernek lehetett elküldeni. Most a Messenger üzenetküldőn ugyanezt a korlátozást vezette be a szolgáltatás. A Facebook úgy gondolja, hogy ez egy hatékony megoldás arra, hogy lelassítsa az álhírek és káros tartalmak terjesztését. Ebben pedig szakértők szerint most igaza is van, ugyanis a felhasználók a forrás hitelességének ellenőrzése nélkül elkezdik az ismerőseiknek szórni a tartalmakat az üzenetküldőkön át. 

Hirdetés

A WhatsApp esetében állítólag 70 százalékkal esett vissza a limit hatására a megtévesztő információkkal teli üzenetek mennyisége. A Messengeren bevezetett korláttól is azt várják, hogy segít kezelhető keretek közé szorítani azt a rengeteg ostobaságot, ami az interneten terjed mindenféle témakörben. A Facebook biztonságos és megbízható platformokat szeretne teremteni, és lehetőséget a családdal és ismerősökkel való kapcsolattartásra. 

Márpedig a vállalat döntései komoly hatással bírnak, elvégre a Messengert több mint 1,5 milliárd ember használja jelenleg. Ennél többen - 2 milliárd fő - csak a WhatsAppot veszik igénybe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.