Hirdetés

Ezért lassult be a régebbi iPhone-od



|

Sok iPhone 6 és iPhone 6S készülék tulajdonosa panaszkodik arra, hogy belassult az okostelefonja - most végre kiderült, hogy miért.

Hirdetés

Sajnos nagyon sok technológiai eszközre jellemző (legyen az PC vagy okostelefon), hogy az idő múlásával egyre lassabb és lassabb lesz. Ennek a jelenségnek számos oka lehet a tervezett avuláson kívül is. 

Hirdetés

Most azonban végre kiderült, hogy miért panaszkodnak annyira a régebbi iPhone készülékek tulajdonosai (az iPhone 6 és az iPhone 6S sorozatok modelljeiről van szó) az eszköz lassulására. 

Az Apple tavaly ingyen cserélte azoknak az iPhone 6 és iPhone 6S készülékeknek az akkumulátorát, amelyek véletlenszerűen, maguktól kapcsoltak ki. A későbbi vizsgálatok kiderítették, hogy a probléma sokkal kiterjedtebb, mint az Apple hitte, ezért a mérnökök az iOS 10.2.1-gyel, szoftveresen orvosoltak valamit. Akkor még nem lehetett tudni, hogyan sikerült a véletlenszerű kikapcsolások mennyiségét 80 százalékkal lentebb tornázni. Mindenki úgy hitte, hogy a rendszer energiakezelésén módosítottak. 

A hétvégén aztán felbukkant a lehetséges és leglogikusabb válasz arra vonatkozóan, hogy miért lassulnak be a régebbi iPhone-ok. Kiderült, hogy az Apple korábbi szoftveres javítása dinamikusan változtatja a processzor maximális órajelét, annak függvényében, hogy az akkut éppen milyen feszültség jellemzi. Erre azért van szükség, nehogy túl sok energiát szívjon le az akkuról a készülék - ilyenkor ugyanis kikapcsolna. 

Aki nem cseréltette ki az iPhone-ja akkumulátorát, az az idő múlásával egyre lassabb és rosszabb teljesítményre számíthat. Akik kicseréltették, nagy mértékben javuló teljesítményről számolnak be. Fontos azonban, hogy az akku elhasználódásával a folyamat újra elkezdődik, vagyis a végső megoldás új készülék vásárlása. 

A 9to5Mac szerint az újabb iPhone-okat elméletben már nem érinti ilyen mértékben az akku elhasználódása, ugyanis az A10 és A11 chipek másképp kezelik a feladatokat, ez pedig segíthet a teljesítményt függetleníteni az akku állapotától. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.