Hirdetés

Ezért lesz olcsóbb az összehajtható Motorola RAZR



|

A méregdrága összehajtható kijelzőhöz középkategóriás rendszerchipet társíthat a Motorola.

Hirdetés

A Samsung Galaxy Foldnak és a Huawei Mate X-nek hála elindult az összehajtható okostelefonok kora, persze azért sok gond van még ezzel a kategóriával. A kijelző nagyon könnyen sérül, a műanyag külső pedig meggyűrődik rajta idővel. Arról már nem is beszélve, hogy a 2000 euró fölötti vételár minden, csak nem vonzó. Az új és drága technológia miatt azonban a magas árak egyelőre elkerülhetetlenek. Minél népszerűbb lesz viszont a kategória, annál hamarabb és gyorsabban csökkenhetnek az árcédulákon szereplő összegek. Ezt a Huawei újra és újra ecseteli is különféle interjúk során. 

Hirdetés

Míg a BlackBerry, a HMD Global, a OnePlus és az LG nem hisznek az összehajtható mobilokban, addig az Oppo és a Xiaomi mellett a Motorola is fejleszt ilyet. A legtöbben ez utóbbira kíváncsiak, ugyanis a pletykák szerint feltámad a RAZR, kagylóformában, és nem tabletként lehet majd kifelé hajtogatni, hanem egy okostelefont hajthatunk félbe. 

A Motorola állítólag már most szeretné mérsékelni a vételárat. Ennek eszköze az olcsóbb Snapdragon 710 rendszerchip lesz, többek között. Persze ez nem nyomja 1000 euró alá a vételárat, de a Wall Street Journal korábban 1500 dolláros összeget emlegetett, ami így is nagyságrendekkel alacsonyabb, mint a Samsung és a Huawei összehajtható okostelefonok vételára. 

Az XDA-nak árulkodó források azt is megerősítették, hogy a szabadalmi bejegyzésekben szereplő vázlatok jó képet festenek az új RAZR készülékről, ami 6,2 hüvelykes, 2142 x 876-os elsődleges kijelzőt, 800 x 600-as másodlagos képernyőt, 4-6 GB RAM-ot, 64-128 GB tárhelyet és 2730 mAh-s akkut kaphat. Tényleg félbe lehet majd hajtani, akár egy régi kagylómobilt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.