Hirdetés

Ezért lesz olyan kicsi az Apple iPhone 12 mobilok akkumulátora



|

Érthetetlen volt, hogy miért visszafelé megy az Apple akkumulátorok terén, de most már megvan a magyarázat.

Hirdetés

Teljességgel érthetetlen volt eddig, amit újra és újra hallottunk a szivárgások során: miért akarja összezsugorítani az iPhone 12 mobilok akkumulátorát az Apple? Eddig mindenki arra tippelt, hogy szokás szerint vékony mobilt szeretne összehozni. A neves elemző, Ming-Chi Kuo azonban megtudta a valódi magyarázatot. Az Apple olcsóbb és kevésbé komplex akkumulátorokat használ majd az új iPhone mobilokhoz, méghozzá azért, hogy csökkentse a költségeket. 

Hirdetés

Persze nem azért kell költséget csökkenteni, mert a több mint 2000 milliárd, vagyis 2 billió dollárnál is többet érő Apple-nek ne lenne elég pénze. De akkor mi a magyarázat, hogy iparági források alapján az Apple egy akkura 40-50 százalékkal kevesebbet akar elkölteni, mint az iPhone 11 sorozatnál? 2021-ben pedig a következő szériánál állítólag ehhez képest is spórolnának még 30-40 százalékot. 

Kuo szerint bár a beszállítók nagyon rosszul járnak majd a csökkenő alkatrészárak okán, az Apple hajthatatlan. Az 5G-re váltás ugyanis 75-85 és 125-135 dolláros többletköltséget jelent a gyártónak, viszont ha spórolhat az akkukon, akkor az 5G-re váltás mellett változatlan szinten tarthatja az egyébként extrém magas árait, vagyis jó eséllyel nem kerül 500 000 forintnál is nagyobb összegbe a csúcsmodell alapverziója, csupán az, amelyikbe nagyobb tárhelyet kap. Mindez a szivárgások szerint viszont azt jelenti, hogy a négy új iPhone 12-be csupán 2227, 2775, 2815 és 3687 mAh-s energiaforrásokat raknak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.