Hirdetés

Ezért nincs Animoji az iPhone 8-on



|

Kiderült, hogy az Animoji igazából a többi iPhone-on is működne - az Apple viszont csak az iPhone X-en engedélyezi.

Hirdetés

Marques Brownlee‏ közkedvelt YouTube-sztár, így aztán sokan meglepődtek, amikor az ő iPhone X-tesztjét nézve kiderült, hogy az Animoji akkor is működik, ha a TrueDepth kamerát letakarják. 

Hirdetés

Az élmény persze nem olyan volt, mint amit az Apple és a fejlesztők reméltek, de a lényeg, hogy működött. Kiderült továbbá, hogy elméletileg az iPhone 8 és az iPhone 8 Plus (amelyekben ugyanaz az A11 Bionic SoC van, és szintén kínálnak ARKit-támogatást) szintén képesek lennének az Animoji használatára. 

Az arcfelismerés pontossága ezeknél a modelleknél viszont jócskán gyengébb lenne, elvégre nem tudják úgy feltérképezni az arcot, mint az iPhone X. Az Apple éppen ezért nem teszi elérhetővé egyetlen másik modellen sem az Animojit: az demócélt szolgál, és azt mutatja, hogy mire képes a TrueDepth kamera (ami az IR- és a mélységérzékelő szenzorokat is használja a pontosság javításához). Rosszabb minőséggel nem alkuszik meg az óriás. 

Aki kíváncsi, hogy mire lenne képes egy iPhone 8 Animoji-fronton, és éppenséggel egy iPhone X is van a kezében, az elég, ha letakarja kevés fény mellett az IR-kamerát: az Animoji ezután pontatlan lesz vagy le is áll. Vagyis a szimplán szelfikamera-alapú Animoji egyelőre nem kínálna megfelelő minőséget. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.