Hirdetés

Ezért olyan menő az Apple kiterjesztett valósága



|

Több oka is vannak, hogy az Apple kiterjesztett valósága miért ígérkezik jónak.

Hirdetés

Rengeteg nagyszerű dolgot mutatott tegnap este az Apple, de tény, hogy forradalmi újdonságokról vagy áttörésekről nem igazán hallottunk. Ettől függetlenül sok érdekes és ígéretes dolgot dob piacra az Apple, az egyik ilyen pedig a kiterjesztett valóságra építő platformja. 

Hirdetés

Az Apple az iPhone készülékek hardverét hasznosítva keverné össze a valódi világot a virtuális elemekkel, amelyek a kijelzőn bukkannak fel. Az ARKit eddig csak néhány fejlesztő számára volt elérhető, az iPhone 8 startjával azonban jóval nagyobb figyelmet kap majd. 

A tegnapi prezentáció alapján ráadásul Az iPhone 8, iPhone 8 Plus és iPhone X készülékeken futó AR-appok képesek - hála az A11 Bionic chipnek és a grafikus processzornak - valós időben renderelni az igen részletes virtuális objektumokat. Ennél is jobb, hogy az új képjel-processzor képes megállapítani az adott területre vonatkozóan a fény megtörését, és azt ugyanúgy szimulálni a virtuális objektumokon, mint ahogyan az az asztalon/fán/bármin látható. 

Ez azért ígéretes hír, mert az AR-appok Androidon és iOS-en is elég darabosak voltak eddig, és nem tudták szépen beolvasztani a virtuális elemeket a látott területbe. 

Az Apple megoldásának további nagy pozitívuma lehet, hogy az iPhone X-ben nincs semmilyen speciális hardver, amely az ARKithez kellene. Ami azt illeti, még egy iPhone 6S vagy egy iPhone SE is támogatja a platformot, a kiterjesztett valóság bármivel működik majd, amiben van legalább egy A9-es chip. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.