Hirdetés

Ezért olyan olcsóak Kínában a csúcsmobilok



|

Megdöbbentő üzleti modell dübörög Kínában: az operációs rendszert tele rakják reklámokkal.

Hirdetés

Kínában egyre több az olyan csúcstelefon, ami a remek tudása ellenére kedvező vételárral rendelkezik. Ezek általában sokkal olcsóbbak, mint a Samsung Galaxy és az Apple iPhone készülékek, hardverben és tudásban mégis ugyanazt kínálják, legalábbis papíron. 

Hirdetés

A trend egyik posztercége a Xiaomi, amely nemrég a Xiaomi Mi Mix 2-vel, 500 eurós árazás mellett igyekezett hódítani az európai piacon is. A modern, keret nélküli dizájn és a csúcshardver párosítása meglepően jó áron van, Kínában pedig még olcsóbb. Hogyan lehetséges ez? 

Európában nem ismert dolog, de a Xiaomi Kínában teljesen eltérő és megdöbbentő üzleti modellt alkalmaz. Az okostelefonjain Android fut ugyan, azonban a MIUI kezelőfelülettel erősen átszabja azt. Ezúttal azonban nem egy skinről van szó: a kínai MIUI tele van reklámokkal. 

Ott nem lehet olyan Xiaomi készüléket vásárolni, amelyben ne lennének rendszerszintű reklámok. A helyiek már csak "AdUI" néven hivatkoznak a platformra, annyi benne a hirdetés. A Xiaomi más piacokon nem él ezzel a modellel

Sajnos a reklámok a legváratlanabb helyeken is felbukkannak, nem csak kimért helyeken, mint mondjuk a zárolt képernyő. 

A jelentések rámutattak, hogy mi az egyik oka annak, hogy Kínában olcsóbbak az okostelefonok. Mivel mindennek ára van a piacon, ezért úgy tűnik, hogy ami olcsó vagy ingyen van, ott maga a felhasználó a termék. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.