Hirdetés

Ezért robban fel egyes iPhone-ok akkumulátora



|

Az Apple hallgat a legutóbbi tűzesetek okáról, egy felhasználó viszont rájött, hogy miért robbanhat fel egyes iPhone-ok akkumulátora a csere közben.

Hirdetés

Miután kitört a botrány, hogy az Apple szándékosan és titokban lassítja az öregedő akkumulátorral rendelkező okostelefonjait; a cég bocsánatot kért, és megindultak az akkucserék. 

Hirdetés

Nem is olyan régen viszont két jelentés is felbukkant, amelyek szerint egy-egy iPhone akkumulátora felrobbant egy Apple Store-ban, Zürich és Valencia városaiban. Az Apple továbbra is hallgat a balesetek okáról, bár szerencsére senkit nem kellett kórházba szállítani. 

Elsőre természetesen mindenki hibás akkumulátorokra gondolt, azonban most kiderült, hogy mi áll (szinte biztosan) a történtek hátterében. 

Andrew Phan szereti maga szervizeli az eszközeit, ezért úgy döntött, hogy kicseréli egy iPhone 6 akkumulátorát. Az azonban majdnem felrobbant, miközben a cserén dolgozott. Phan nem az Apple alkalmazottja, és nem is szervizes, egyszerűen szerette volna megosztani az otthoni tapasztalatait a PhoneArenával. 

Phan szerint a készülékek akkumulátorait egy ragasztócsík tartja a helyén. Miközben megpróbálta ezt eltávolítani, elszakadt, és egy része az akku alatt maradt. Amikor az akkut próbálta ezután kivenni, az meghajlott, és zárlat keletkezett. Az energiaforrás füstölni és szikrázni kezdett, de Phan még időben eltávolította, és vízbe dobta. 

Ha valóban ez volt a korábbi tűzesetek oka, akkor az Apple emberei valószínűleg túlságosan siettek az akkucserékkel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.