Hirdetés

Ezért tartja meg a mobilkijelzők alsó keretét a Huawei



|

A Huawei állítólag el tudná tüntetni a képernyők alsó keretét, azonban szándékosan tartja meg a vastagabb alsó kávát még a legdrágább csúcskészülékeknél is.

Hirdetés

A mobilgyártók egy ideje mindent megtesznek, hogy különféle ötletek és megoldások útján (mint a felugró kamera, fúrt kijelző, hangot kibocsátó képernyő) eltüntessék az okostelefonok képernyőjét körülvevő keretet, és teljesen kávamentes dizájnt alkossanak, aminél az okostelefon előlapjának teljes egésze egy kijelző. Ez nagyon látványos lenne, persze a használhatóságot csak nehezíti, hiszen különféle fogás-nyomás-érzékelő funkciók ide vagy oda, nehéz és zavaró egy kávamentes mobilt fogni és használni. 

Hirdetés

A piaci folyamat jelenleg ott tart, hogy az oldalsó káva gyakorlatilag eltűnt, felül pedig csak a kamera lóg be valahol. Az alsó keret azonban rendre vastagabb (kivéve az iPhone modelleknél). Eddig úgy tudtuk, hogy azért, mert drága és sérülékeny a képernyő csatlakozóját úgy megcsinálni, hogy ne igényelje ezt a vastagabb keretet. A Huawei fogyasztói üzletágának vezére, Richard Yu nemrég azt mondta, hogy képesek lennének eltüntetni ezt az alsó kávát, de szándékosan nem teszik. Ezért van vastagabb alsó keret a P30 és a P30 Pro csúcsmodelleknél is. 

Richard Yu szerint azért döntöttek a vastagabb alsó káva mellett, hogy elkerüljék a véletlen érintéseket. Ha kisebb lenne az alsó keret, akkor a felhasználó számára kényelmetlen lenne használni a készüléket, illetve fölfelé simítani a képernyő aljáról. A Huawei szerint valamekkora keretre egyszerűen szükség van alul, különben az emberek nem tudják bátrabban használni az eszközöket. 

Éppen ezért a kínai óriás inkább az oldalsó keretek eltüntetésére koncentrál, valamint a képernyőbe belógó szenzorsáv vagy kamera méretét csökkentené még tovább. Még akkor is, ha ezzel fel kell áldozni a 3D-s arcfelismerés funkciót. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.