Hirdetés

Ezért tűnt el több millió alkalmazás az App Store-ból



|

Az Apple által hat évvel ezelőtt bevezetett rendszer alapján rengeteg applikáció nem felelt meg az előírásoknak.

Hirdetés

Az elmúlt héten a szokásosnál is több applikáció került törlésre az App Store rendszeréből, ami számos fejlesztőt ért kisebb meglepetésként. Az ok viszont nem egy új frissítés, hanem még a 2016-ban az Apple által megfogalmazott szabályrendszer, amelynek az elmúlt hat évben már közel 3 millió alkalmazás nem felelt meg, és vált emiatt elérhetetlenné az App Store-ban.

Az úgynevezett App Store Improvements előírások vélhetően sok fejlesztő figyelmét elkerülték, emiatt az Apple közzétette annak rövid összefoglalását, magyarázattal szolgálva a tömeges applikáció-törlésre.

Hirdetés

Az Apple célja az előírásokkal, hogy az App Store-ban megjelenő alkalmazások megfeleljenek a biztonsági szabályoknak, optimalizálva legyenek az újabb eszközökre, valamint releváns információt megosztva, folyamatosan frissítve legyenek elérhetőek, és szolgálják ki a felhasználói igényeket.

Számos fejlesztő idén áprilisban kapott értesítőt, hogy amennyiben 30 napon belül nem frissül az alkalmazásuk, törlésre kerülnek az App Store-ból. Azóta az Apple lazított a követelményeken egy kicsit, és már 90 napos határidőt ad azokra az alkalmazásokra vonatkozóan, amelyek az elmúlt 3 évben egyáltalán nem, vagy 12 hónapos időszakokat vizsgálva csak nagyon kevés alkalommal távolítottak el az imént vázolt okból.

Érdekesség, hogy az Apple egyik saját, első iOS-es játéka, a Texas Hold'em is eltűnhet a boltból új update hiányában, ugyanis az alkalmazás legutóbb 2019 októberében kapott frissítést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.