Hirdetés

Ezt a funkciót tényleg sokan hiányolják a Windows 10-ből



|

Az új Sets funkcióval úgy lehet egy ablakba gyűjteni az eltérő appokat, mintha csak böngészős lapok lennének.

Hirdetés

Emlékeztek még a Stardock Groupy nevű programjára, ami hamarosan elérhetővé válik, és egy sokak által hiányolt funkciót ad a Windows 10-hez? Az újítás valóban praktikus, és a jelek szerint vagy nagyon megtetszett a Microsoftnak vagy sokan kérték a redmondiaktól ezt a frissítést. 

Hirdetés

A Microsoft ugyanis bemutatott egy új, Sets névre keresztelt funkciót, ami hamarosan megérkezik a Windows 10-be.

Valószínűleg nem ez lesz a végső neve, azonban a lényeg az, hogy lehetővé teszi, hogy a megnyitott alkalmazásokat egyetlen ablakba csoportosítsuk, és ezek között fülekkel váltsunk, éppen úgy, mint egy böngészőben a megnyitott lapok között. Ennek hála gyorsan végiggörgethetünk és egy helyre rendszerezhetünk mindent, ami mondjuk a munkához kötődik: egy prezentációt, egy dokumentumot és egy weboldalt. 

A Microsoft ígérete szerint a funkció egy korai verzióját a következő hetekben már meg is kapják a Windows Insiderek, a legújabb előzetesekben. Egy app megnyitása után a + jellel lehet majd felvenni egy újabbat a már megnyitott ablakba, fülként. Az új fülre rögzített tartalom kereshető lesz, de parancsikont is lehet majd elhelyezni. 

A Sets funkció tehát alapvetően úgy teszi lehetővé a windowsos alkalmazások használatát, mint ahogyan a webböngészőket is kezeljük. Azt egyelőre nem tudni, hogy mely alkalmazások lesznek támogatottak, de a demó alapján a Word, a PowerPoint, illetve egy levél szerint a játékok, fájlok, weboldalak, jegyzetek és modern appok biztosan. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.