Hirdetés

Ezt az új fejhallgatót garantáltan nem kell kidobnod egy recsegő hangszóró miatt



|

Otthon is könnyedén javítható a FairPhone első fejhallgatója, a Fairbuds XL.

Hirdetés

A holland Fairphone immáron 10 éve nyújt alternatívát azoknak, akik az okostelefonjuk vásárlása során is figyelmet fordítanak a társadalmi felelősségvállalásra. Ennek jegyében a cég beszállítói tisztességes munkakörülményeket és fizetést biztosítanak a dolgozóiknak, a mobilokban magas arányban alkalmaznak újrahasznosított alapanyagokat, a tervezés során pedig központi szerepet kap a fenntarthatóságot szolgáló egyszerű javíthatóság.

Az eddig 4 generációt megélt Fairphone mobilok sikerét mutatja, hogy a gyártó most egy kicsit tovább nyújtja a takarót, és a fejhallgatók piacára is belép a frissen ringbe küldött Fairbuds XL-lel.

Hirdetés

Senkit se tévesszen meg a többnyire a bedugós füleseknek tartogatott "buds" elnevezés, a hollandok újdonsága egy 40 mm-es Dynamic Driverekkel érkező, fülpárnás zajkeltő, amely csúcsminőségű hangzást és aktív zajszűrést ígér. A fejhallgató mellé egy iOS-es és androidos kalibráló alkalmazás is tartozik, amit a FairPhone a terület egyik ismert játékosának számító Sonaworksszel közösen fejlesztett ki.

A moduláris kialakításnak hála a Fairbuds XL összes fontos eleme házilag is cserélhető a pánttól a párnákon át az akkumulátorig és a hangszórókig, így akkor sem kell új eszközt vásárolnunk, ha egy idő után recsegni kezd az egyik oldal, vagy ha csúnyán kikopnak a párnák. Ami pedig a környezetvédelmet illeti, a fejhallgatóban 100%-ban újrahasznosított alumínium és ón forrasztópaszta, valamint 80%-ban újrahasznosított műanyag található, míg az elkészítéséért felelős munkások jólétét a Fairtrade Gold jelvény garantálja.

A Fairphone 249 eurót, vagyis 92 ezer forintot kér a 2-5 napos szállítással hirdetett Fairbuds XL-ért, az USB-C/mini jack 3,5 mm töltőkábelt és a töltőt viszont külön kell megvásárolni hozzá, összesen további 48 euróért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.