Hirdetés

Ezt csináld, ha rosszalkodik a PC-d érintőképernyője



|

A Windows 10-ben egyszerűen megoldható az érintőkijelző ismételt kalibrálása.

Hirdetés

A Windows 8 és a Windows 10 olyan szempontból is különleges a Windows történetében, hogy a Microsoft ezeket a verziókat laptopok és asztali gépek mellett már táblagépekre is tervezte. Nem csak a Surface eszközökön hasznosítható azonban a Windows 10 táblagép módja - elvégre rengeteg hibrid laptop van már, átalakítható modellből pedig talán még több van a piacon. 

Hirdetés

Mi történik viszont akkor, amikor az érintőkijelző veszít a pontosságából? Ilyenkor nem feltétlen csinálja pontosan azt a rendszer, amit szeretnénk. Ha az érintések és húzások nem úgy regisztrálódnak, ahogyan azt várjuk, akkor ideje akcióba lépnünk. Amennyiben nem fizikai sérülés van a háttérben, akkor a kellemetlenségeket megoldja majd az érintőkijelző újrakalibrálása. 

Ezt a Windows 10-ben könnyen megtehetjük, gyorsan elhárítva ezzel a kalibrációs problémákból eredő gondokat. A Gépház külön beállítási ablakon keresztül segít a Windows 10-ben megoldani ezt a feladatot, de természetesen csak akkor érjük ezt el, ha a gépünknek érintőkijelzője van. 

A kapcsolódó ablak megnyitásának leggyorsabb módja az, ha a Tálcán lévő keresősávba elkezdjük begépelni a "kalibrálás" szót. Nyissuk meg [A képernyő kalibrálása tollal végzett vagy érintéses bevitelhez] lehetőséget. 

A [Megjelenítés] fülön menjünk a [Megjelenítési beállítások] részre, majd kattintsunk a [Kalibrálás...] gombra.

A képernyő ezután fehérre vált, majd a kalibráláshoz szükséges útmutatások jelennek meg rajta. A folyamat egyszerű, a részeként pedig egy célkereszt is megjelenik majd a képernyőn, amelyre minden alkalommal rá kell nyomnunk. A Windows végigvezet a folyamaton - amint elkészültünk, az érintőképernyő elméletileg hatékonyabban reagál majd az utasításainkra. Természetesen ha a panel sérült meg, akkor ez nem segít rajta - szoftveres gondoknál vagy képernyőcsere után viszont szükségünk lesz az újrakalibrálásra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.