Hirdetés

Ezt kell tenned, ha a Windows 10 nem frissíti az appjaidat



|

Szerencsére létezik gyógyír, ha valamiért nem frissülnek a Windows Store-ból beszerzett appok.

Hirdetés

A Windows 10-ben van egy furcsa hiba, ami nem engedi a Microsoft Store-ból letöltött egyes appokat a következő verzióra frissíteni. A hiba a jelentések szerint több mint egy éve megvan. Az látszik, hogy frissítés érhető el, de sajnos a frissítés valójában nem telepíti az új verziókat az appokból. 

Hirdetés

Mit lehet tenni? Létezik gyógyír, alapvetően egy hosszabb műveletsorozatot érdemes végrehajtanod. 

Első lépésben futtasd a Microsoft Store hibaelhárítóját. Ezt a Gépházból érheted el, a [Frissítés és biztonság > Hibaelhárítás] menüben. Futtasd a [Windows Áruházbeli alkalmazásokat], majd hagyd jóvá a javítási javaslatokat. 

Ezután resetelned kell a Microsoft Store-t. Nyomd le a [Win + R] gombokat, írd be, hogy [WSReset.exe], majd nyomj Entert. Megnyílik a parancssor, a Microsoft Store-ból beszerzett appok bezáródnak. Akkor végzett a rendszer, amikor az app/appok megint megnyílnak. 

Ezt követően telepítsd újra a Microsoft Store appot. Nyisd meg rendszergazdai jogokkal a PowerShellt, és futtasd a következő parancsot: [Get-AppXPackage *WindowsStore* -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}]. 

Ha ez is megvolt, válts át repülőmódba a műveletközpontban. Nyisd meg a parancssort, majd futtasd 3-4 alkalommal a következő utasítást: [taskkill /F /FI "SERVICES eq wuauserv"]. 

Ezután további parancsok végrehajtására lesz szükség, ezeket elég egyszer futtatnod:

[net stop cryptSvc]

[net stop bits]

[net stop msiserver]

[ren C:\Windows\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old]

[rmdir C:\Windows\SoftwareDistribution\DataStore]

[rmdir C:\Windows\SoftwareDistribution\Download]

Amint ezek lefutottak, újabb utasításokat kell egyesével futtatnod. 

[Net Stop bits]

[Net Stop wuauserv]

[Net Stop appidsvc]

[Net Stop cryptsvc]

[Ren %systemroot%\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.bak]

[Ren %systemroot%\system32\catroot2 catroot2.bak]

[Net Start bits]

[Net Start wuauserv]

[Net Start appidsvc]

[Net Start cryptsvc]

Végezetül egy kis szünet következik. A tapasztalatok szerint érdemes egy napot várni, majd a letelte után mindenképp újraindítani a PC-t, ha addig esetleg nincs kikapcsolva. Innentől kezdve az appok frissítései települnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.