Hirdetés

Ezt lehet tudni a Google és a Samsung közös headset-projektjéről



|

Az együttműködő felek nem elégedettek a fejlesztés alatt álló termékkel.

Hirdetés

A 2023 februári Unpacked esemény után megindultak a találgatások a Samsung egy betervezett XR eszközét illetően, melyet, mint utóbb kiderült, a Google-lel közösen fejlesztenek. A cég későbbi megnyilvánulásai során utalt is egy idei nagy húzásra, amit később előre nem látható okok miatt elhalasztottak néhány hónappal.

A Samsung már évek óta energiát fektet a kiterjesztett valósággal kapcsolatos fejlesztésekbe, így nem volt ok nélküli a feltételezés, hogy ezzel kapcsolatos az idén megjelentetni szándékozott termék.

Hirdetés

A Google-nek korábban volt saját XR-projektje, de azt feladva társult a Samsunggal. Egyes értesülések szerint a jövőben a cég más partnerek társulásával szeretné megalkotni a saját néven futó XR headsetét. Ez akár súrlódást is okozhat a Google és a Samsung között, hiszen a későbbi termék konkurenciája lehet közös munkájuknak.

A két cégóriás nem elégedett az eddigi eredményekkel, mert a partnerek szerint a termék egyelőre nem tudja felvenni a versenyt az Apple Vision Projával. A Project Moohan néven futó munkálatokat nagy titkolózás övezi. A megjelenést jövő nyárra tervezik, de a Google szerint így sem lesz elég az idő arra, hogy a végeredmény lenyűgöző legyen. Nehéz lenne megjósolni, hogy kihozzák-e időre a félkész terméket, hogy alternatívát nyújtsanak a Vision Próval szemben, vagy kivárják a megfelelő pillanatot, amikor már tényleg versenyképes darabot tudnak a piacra dobni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.