Hirdetés

Ezt se felejtsd el, ha a Chrome-ról a Firefox Quantumra váltanál



|

További tippekkel szolgálunk a gyors és fájdalommentes böngészőváltáshoz.

Hirdetés

Legutóbb már mutattunk néhány dolgot, amire érdemes figyelni, ha valaki elérkezettnek érzi az időt a Google Chrome böngészőjéről a Mozilla Firefox Quantumra váltani. Következzen még néhány tipp a fájdalommentes költözéshez. 

Hirdetés

A kezdőoldal és az új lap beállítása

A Chrome és a Firefox hasonlóan kezelik a kezdőlapot és az új lapot. A Quantumban igazából ugyanúgy lehet beállítani: irány a hamburgermenü gombja, majd a [Beállítások > Általános] rész. Eldönthetjük, hogy mit tegyen a Firefox az indításakor, beírhatjuk a kezdőoldalak közé a [https://www.pcwplus.hu/]-t, továbbá megadhatjuk, hogy mi történjen az új lapokkal. A népszerű oldalakat (az új lapon) tetszés szerint vehetjük fel vagy törölhetjük, a jobb felső fogaskerékre nyomva pedig el is rejthetjük ezeket, akár a keresősávval együtt. 

Alapvető kiegészítők

Bár nem biztos, hogy megtaláljuk pont ugyanazokat a beépülőket a Firefoxhoz, mint a Chrome-hoz, azért bőven van választék a Mozilla szoftveréhez is. A legtöbb funkciót biztosan beépíthetjük. Következzen néhány érdekes és ajánlott kiegészítő. 

LastPass: nem csak a jelszókezelést, az adatok automatikus kitöltését is segíti, amely ráadásul több eszközön is ingyenes. A használata szinte kötelező, de persze más jelszókezelő is beválhat. 

Momentum: kiváló beépülő, ami gyönyörű háttérképre, motivációs idézetre, időjárásra, órára és a napi fókuszunkra cseréli az új lapot. 

OneTab: ha túl sok lap van nyitva, akkor a OneTab egyetlen oldalra gyűjti az összes URL-t, majd bezár minden egyebet, ezzel pedig memóriát szabadít fel anélkül, hogy eltűnnének a linkek. Ezek megoszthatóak vagy megnyithatóak, ha szükség lenne rájuk. 

AddtoAny: gyorsan megoszthatjuk az oldalakat a Facebookra, a Twitterre vagy más közösségi oldalra. 

Pushbullet: a linkek, szövegek és fájlok átküldése androidos és iOS-es eszközre is megoldható, és az ingyenes verzió is egész sokat tud. 

Legyen alapértelmezett

Amennyiben sikerült beállítanunk a Firefox Quantumot, és elégedettek is vagyunk azzal, amit kaptunk, akkor ideje véglegesíteni a dolgokat, és alapértelmezetté tenni a böngészőt. Nyomjunk a hamburgermenü gombjára, jöhet a [Beállítások], majd a [Beállítás alapértelmezettként...]. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.