Hirdetés

Ezt tedd, ha meguntál egy gyári appot Androidon



|

Rootolás nélkül is letilthatjuk a gyárilag telepített, ám szükségtelennek ítélt alkalmazásokat.

Hirdetés

Az androidos okostelefonokra gyárilag telepített alkalmazásoknak nagy hasznát vehetjük, ha azokat kellő alapossággal tervezték meg, és praktikusak is. Sajnos azonban a mai napig sok gyártóra jellemző, hogy bloatware jellegű appokkal pakolja tele az eszközeit. 

Hirdetés

Ezek olyan alkalmazások, amelyek a rendszerhez tartozó alapértelmezetteken felül, pluszban, de gyárilag lettek a készülékre telepítve. A gond az, hogy nem mindegyiket lehet teljes mértékben eltávolítani, úgy, ahogyan egy, mondjuk a Google Play Áruházból letöltött és installált programot. 

Szerencsére azonban nem kell beletörődnünk, hogy örökre ott lesz a nem kívánt appok ikonja a sarokban. A gyári appok ugyanis letilthatóak. 

A végeredmény majdnem ugyanaz, ugyanis a letiltott alkalmazás többé nem lesz szem előtt, és elindítani sem tudjuk azt. 

Egy konkrét app letiltásához menjünk a beállításokon belül az alkalmazáskezelőbe, majd válasszuk ki a konkrét programot. Miközben az általunk telepített elemeknél a kényszerített leállítás mellett az eltávolításra is van módunk, addig a gyáriaknál csak a [Letiltás] gomb jelenik meg másodikként. Erre nyomva iktathatjuk ki a megunt appot. 

Az Android ezután megkérdezheti, hogy visszaállítjuk-e az app gyári állapotát, törölve a frissítéseit. Bármelyik megoldás mellett letilthatjuk az adott elemet, értelemszerűen a gyári állapotról később is frissíthetjük, ha valamiért ismét használnánk. A letiltás után a főképernyőről és az alkalmazásindítóból is eltűnik az ikon. 

Ha később mégis szükségünk lenne az appra, akkor az alkalmazáskezelőben a letiltott alkalmazások között ismét engedélyezhetjük azt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.