Hirdetés

Ezt tudja a OnePlus 9, 9 Pro, 9R és a Watch



|

Három okostelefont és egy órát mutatott be a OnePlus 2021-es felhozatalából.

Hirdetés

Ahogy arra már készültünk, ma délután leleplezte a gyártó a OnePlus 9 szériát, és az idei frissítés is erős lett. Az alapmodell mellé kapunk egy profibb és egy gyengébb, de ennek következtében olcsóbb változatot, így mindenki megtalálhatja a számára legjobbat.

A legnagyobb előrelépést a 8-as szériához képest a kameránál láthatjuk: a Hasselbladdal közösen megalkotott modul a 9 esetében egy 48MP-es fő, egy 50MP-es, ultraszéles másodlagos, és egy 2MP-es monokróm lencséből áll, ezt egészíti ki a 9 Prónál egy 3.3x-os, 8MP-es telefotó kamera. A 9R tudása ezen a téren is szerényebb, a 48MP-es fő kamera mellé egy 16MP-es ultraszéles, egy 5MP-es makró és egy 2MP-es monokróm lencse társul. Az előlapi kamera mindegyiknél ugyanaz a 16 MP-es Sony IMX471. A Hasselblad Pro módban fontos funkciókat állítgathatunk.

Hirdetés

A OnePlus 9R-ben még egy Snapdragon 870 dolgozik, de a OnePlus 9 és a 9 Pro már Snapdragon 888-cal érkezik. A két kisebb modell 6,55 hüvelykes, FHD+ kijelzőt kapott 120 Hz-es frissítéssel, a nagy pedig 6,7-hüvelykes, QHD+-os megjelenítővel érkezik, de mindegyik támogatja a HDR10+-t. A Pro állítólag az egyik legjobb kijelzővel jön, amit játékhoz lehet használni, és a hűtésre is nagy figyelmet fordítottak. 8 vagy 12 RAM és 128 vagy 256 GB tárhely közül választhatunk, viszont míg a 9R-ben LPDDR4X RAM található, a 9-ben és a 9 Próban már LPDDR5.

Ami a töltést illeti, a 4500 mAh-s akkumulátort akár 65W-tal is tölthetjük, de a 45W-os USB-PD garantált. Vezeték nélküli töltés csak a Prónál érhető el. Jack csatlakozó nincs, és az 5G-t csak a  két nagyobb modell támogatja. Mindegyik Android 11-et futtat Oxygen OS-sel.

Megerősítették továbbá a OnePlus Watchot is, ami IP68-as por- és vízállóságú, és több mint 110 sportolási módot támogat. Kör alakú a számlapja, úgyhogy a OnePlus sem az Apple-t követi ebben a tekintetben. 14 napon át bírja egy töltéssel, ami önmagában elég csábító.

A Watch 159 dollárba fog kerülni (ez adóval kb. 62 ezer forint), a telefonokhoz árakat a cikk megírásának pillanatában még nem tudunk, de ahogy kiderülnek, megírjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.