Hirdetés

Ezt tudja a Samsung Exynos 1280-as mobil processzor



|

Habár már több készülékben is láthattuk, a Samsung csak nemrég erősítette meg hivatalosan a középkategóriás Exynos 1280 specifikációját.

Hirdetés

A Samsung rendhagyó taktikát követett a legújabb középkategóriás mobil processzora, az Exynos 1280 bevezetésével, mivel az már több korábban leleplezett mobilban - nevezetesen az M33-ban, az A23-ban és az A53-ban - is ott duruzsol, de csak nemrég került megerősítésre a specifikációja.

Az 5G-képes Exynos 1280-ban egy 5 nm-es lapkát tisztelhetünk, 2 db ARM Cortex A78 és 6 db Cortex A55S maggal. Az előbbiek maximum 2,4 Ghz-es teljesítményre képesek, míg az utóbbiaknál 2 GHz jelenti a plafont, ami pedig a grafikai feladatokat illeti, ezekről az integrált Mali-G68 GPU gondoskodik.

Hirdetés

Az Exynos 1280-asban egy meg nem nevezett neurális processzor (Neural Processing Unit, NPU) is helyet kapott a mesterséges intelligenciához kapcsolódó műveletekhez, 4,3 TOPS (trillions of operations per second - billió művelet/másodperc) teljesítménnyel. A Samsung csak annyit közölt, hogy az NPU a kamerát segíti, amit egyébként az Exynos 1280 egészen 108 megapixelig támogat, maximum 3 db, egyenként 16 megapixeles segédszenzor társaságában.

A középkategóriás SoC-nak emellett a 4K/30 fps videózás (elektronikus képstabilizálással) és FHD+ felbontásig a 120 Hz-es kijelzők kezelése sem okoz gondot. A repertoár részét képezi még a Wi-Fi 5, a Bluetooth 5.2, a GNSS, az LPDDR4x memória és az UFS 2.2 támogatása is. Az Exynos 1280 5G-s modeme 2,55 Gb/s letöltési, valamint akár 1,28 Gb/s feltöltési sebességre képes, a sub-6 GHz és az mmWave frekvenciákon egyaránt.

Az eddigi mérések alapján az új chip a Snapdragon 695 és a Snapdragon 778G között helyezkedik el a táplálékláncban, így összességében korrekt erőforrásnak mondható, amely magabiztosan képes kielégíteni az átlagos felhasználói igényeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.