Hirdetés

Ezt várja a kevert valóságtól a Microsoft



|

A redmondiak a kevert valóság jegyében kombinálják majd a virtuális valóságot, a kiterjesztett valóságot, a mesterséges intelligenciát és a magával ragadó kommunikációt.

Hirdetés

Alex Kipman nemrég egy LinkedIn blogbejegyzés formájában árulta el, hogy a Microsoft mit vár el a kevert valóságtól, illetve mit szeretne elkezdeni 2018-ban a platformmal. 

Hirdetés

A Microsoft meglátása szerint három fő szakasza van a kevert valóságnak és a szektor jövőjének. Az első körben a kevert valóságra építő környezeteket és appokat a felhő erejével kombinálnák, és a mesterséges intelligenciával turbóznák fel. Ennek keretében a HoloLens következő verziója, valamint annak holografikus feldolgozóegysége AI-képes lesz. Egy jó internetkapcsolattal ez a helyi feldolgozás kiegészül majd a Microsoft felhős mesterséges intelligenciájával, és segít majd a fizikai világra rápakolni a virtuális elemeket. 

A következő lépcsőben a Microsoft összeházasítaná a virtuális valóságot és a kiterjesztett valóságot, méghozzá egyetlen termékben. Ez lehetővé tenné a fizikai valóságban a virtuális rétegek megjelenítését, de ugyanakkor teljes mértékben virtuális környezet megteremtésére is képes lenne. 

Végezetül jön a "magával ragadó kommunikáció", amelyben a kevert valóság igazán kiteljesedhet. Az azonnali üzenetküldőket és a videós csevegőket leváltanák egy olyan virtuális vagy félvirtuális környezettel, amelyben az emberek akkor is a szeretteik vagy éppen a munkatársaik mellett lehetnek, ha azok fizikailag máshol vannak, a felhasználó pedig mondjuk otthon. Ezzel egyfajta "valódi jelenlétet" biztosítanának azoknak is, akik akár nagy távolságból csatlakoznának egy-egy beszélgetéshez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.