Hirdetés

Ezúttal a Twitchet koppintja a TikTok, jönnek a rajongói előfizetések



|

Rákapott a másolás ízére a kínai platform, a YouTube után a Twitch mintájára érkezik a következő újdonság.

Hirdetés

A TikTok néhány hete jelentette be, hogy a YouTube-hoz hasonlóan szintén részesedést ad majd az alkotóknak a tartalmaik alatt futó reklámok bevételeiből. A TikTok Pulse néven futó program a nyár során indul, és 50%-os jutalék ütheti a belépési feltételeket teljesítő résztvevők markát.

Már ennek kapcsán is megjegyeztük, hogy a lépés szokatlan fordulatnak tekinthető, hiszen eddig főként az amerikai közösségi oldalak igyekeztek másolni a fiatalokat meghódító kínai platform megoldásait, elég csak a YouTube Shortsra és az Instagram Reelsre gondolni. A jelek szerint azonban a TikTok tovább törleszti a kölcsönt, és most újabb területen követi a nyugati mintákat.

Hirdetés

A ByteDance által üzemeltetett szolgáltatás ugyanis elindítja a Live Subscription nevű előfizetési rendszert, melynek keretében a live streamereknél válthatunk majd különleges rajongói státuszt. A havidíjas előfizetők exkluzív chatelési lehetőséget, valamint egyedi emote-okat és jelvényeket kapnak, melyekkel megkülönböztethetik magukat a mezei nézőktől. A Twitchről ismerős megoldás béta üzemmódja május 26-án rajtol el, de csak az 1000 követőt meghaladó streamerek vehetnek részt benne, az előfizetésre pedig csak 18 év felett van lehetőség.

A tiktoklive_creator profilon már több tartalomgyártó videója is látható, melyekben TikTok-hírességek jelentették be a Live Subscriptionhöz való csatlakozásukat. A ByteDance egyelőre nem közölte az előfizetési csomagok árát, egyes alkotók megfogalmazása szerint viszont a havidíj összege a twitches konstrukcióval lesz "összemérhető". A gyakorlatban ez 5 dollár körüli alapcsomagokat jelenthet, a Twitchen ugyanis innen indulnak a rajongói előfizetések, ami után a platform 30-50%-os jutalékot szed. Cikkünk írásakor még rejtély, hogy a TikTok mekkora sápot számít majd fel.

A tartalomgyártók az első körben csak meghívóval csatlakozhatnak a Live Subscription programhoz, az üzemeltető ígérete szerint viszont a következő hónapok során globálisan is kiterjesztik a lehetőséget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.