Hirdetés

Ezúttal élesben vizsgázott az iPhone 14 balesetérzékelő funkciója



|

Éjszakai balesethez riasztotta a rendőrséget az új iPhone-ok biztonsági funkciója.

Hirdetés

Korábban több cikkben is beszámoltunk róla, hogy a teljes iPhone 14-szériában megtalálható ütközésérzékelés borsot tör a hatóságok orra alá, mivel a síparadicsomokból és a vidámparkokból is rengeteg téves riasztást küld, félreértve a sportolás és a hullámvasutazás közben előforduló hirtelen erőhatásokat.

Az érintett szervek ugyanakkor minden esetben elmondták, hogy habár a vaklármák súlyosan leterhelik őket, mégsem javasolják az automatikus riasztás kikapcsolását, mivel az éles helyzetben valóban életmentő lehet. Most egy közlekedési baleset bizonyította, hogy a funkció tényleg sokat segíthet a hatóságoknak.

Hirdetés

A baleset néhány napja, az Ausztrália déli partjától mintegy 240 kilométerre található Tasmániában történt: egy versenylovakat szállító furgon egy rendezvényről tartott hazafelé, amikor a 20 éves sofőr hajnali 1 óra 45 perc magasságában, feltételezhetően a kimerültsége miatt letért az útról és egy kivágott fa megmaradt törzsének ütközött.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint az egyik utas iPhone-ja automatikus segélyhívást adott le, amelyre reagálva a járőrök mindössze 8 perc alatt a helyszínre értek. Az autóban ülő öt, 14 és 20 év közötti utas egyike sem vesztette életét, az utánfutón elhelyezett négy ló közül viszont mindegyik elpusztult, kettő közvetlenül a balesetben, kettőt pedig a súlyos sérüléseik miatt még a helyszínen elaltattak.

Ruth Orr, a rendőrség nyomozója az ABC Newsnak nyilatkozva elmondta, hogy a gyors kiszállásban az is szerepet játszott, hogy az eljáró egységeik éppen a közelben tartózkodtak. Ettől függetlenül viszont a nyomozó úgy véli, hogy az automatikus baleseti riasztás valóban hasznos az olyan esetekben, amikor az ütközés résztvevői elvesztik az eszméletüket.

Az ütközésérzékelés egyébként nemcsak az iPhone 14-szérián érhető el, hanem az Apple Watch 8-on és a második generációs Apple Watch SE-n is.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.