Hirdetés

Ezúttal klikkfarmot akartak csinálni az okostelefonodból



|

Ismét több mint 300 kártékony appot találtak a Google Play Áruházban.

Hirdetés

Sajnos ismét kártevővel fertőzött appokat találtak a biztonsági szakértők a Google Play Áruházban - egy hónapon belül ez a harmadik eset. 

Hirdetés

Miközben a korábbi alkalmaknál az appok a személyes adatok ellopására vagy a készülékek reklámmal való elárasztására koncentráltak, addig a mostani hullám klikkfarmmá akarta alakítani az okostelefonokat. 

A fertőzött appok folyamatosan reklámokat kérnek le, és úgy tesznek, mintha a felhasználó ezekre rányomott volna - ez pedig árbevételt hoz a csalóknak. 

Elsőre ez nem tűnik komolynak, ugyanakkor nem csak az akkumulátort meríti, de a mobiladatforgalmat is növeli, az olcsóbb készülékek működésében pedig egyesen halálos ítélet lehet. Egyetlen app egy éjszaka alatt több mint 3000 reklámot kért le, és 169-szer kattintott. 

Több mint 300 app érintett, amelyek össztelepítése 4 és 14 millió közé esik. Elsősorban egyszerű eszközök és élő háttérképes appok fertőzöttek. A kutatók az alábbi fejlesztőknél találtak kártevőt: Attunable, Classywall, Firamo, FlameryHot, NeonApp, Goopolo, Litvinka Co, Livelypapir, Tuneatpa Personalization, Waterflo, X Soft Zheka. 

A kutatást végző eZanga már értesítette a Google-t. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.