Hirdetés

Ezzel a bővítménnyel máris becsempészheted a ChatGPT-t a Wordbe



|

A mesterséges intelligencia közvetlenül a dokumentumban egészíti ki a szövegeket.

Hirdetés

Egy friss felmérés szerint az OpenAI ősszel megjelent chatbotját, a rendkívül sokoldalú ChatGPT-t már több mint 100 millióan használják, a jövőben pedig a Microsoft is szeretné beépíteni a szolgáltatásaiba, miután összesen 11 millárd dollárral támogatták a mesterséges intelligenciára épülő platform fejlesztését.

Aki viszont nem szeretne a redmondiakra várni, az egy szóló fejlesztőnek hála már most becsempészheti a Wordbe a ChatGPT-t, hogy ki se kelljen mászni a dokumentumból, ha szükségünk lenne néhány plusz mondatra.

Hirdetés

Elsőként a GeekWire hívta fel a figyelmet a Ghostwriter nevű bővítményre, amelyet Patrick Hustingnak, egy ex-microsoftos szoftverfejlesztőnek köszönhetünk. A kiegészítő Word 2019-cel vagy újabb kiadásokkal kompatibilis, és a szövegszerkesztő oldalsávjába épül be, ahol csak meg kell adnunk neki, hogy milyen témában szorulunk segítségre, majd villámgyorsan el is végzi a munkát.

Ez viszont a sajnos nincs ingyen. A Ghostwriter két konstrukciót kínál: a 10 dolláros alapcsomaggal (kb. 3400 ft) a ChatGPT-hez férhetünk hozzá legfeljebb 2 bekezdésnyi válaszokkal, míg a 25 dolláros (kb. 8900 ft) Pro Edition már az OpenAI több nyelvi modelléhez is hozzáférést biztosít, konfigurálható hosszúságú generált szövegekkel.

A jó hír, hogy mindkét vásárlás egyszeri költséget jelent, vagyis hamarosan induló ChatGPT Plusszal ellentétben nem előfizetéses modellről van szó. A bővítmény letöltéséhez a fejlesztő weblapjára kell navigálni, az ezen a linken található dokumentumban pedig részletes instrukciók segítenek a szoftver telepítésében.

A GeekWire-nek nyilatkozva Husting elárulta, hogy később az Excellel, a OneNote-tal, a PowerPointtal és az Outlookkal is szeretné kompatibilissé tenni a Ghostwritert.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.