Hirdetés

Ezzel a kesztyűvel pofonegyszerűen lehet lefordítani a jelnyelvet



|

A kütyünek hála lehet, hogy a jövőben sokkal könnyebben tudnak majd kommunkiálni a halláskárosultak.

Hirdetés

A szakemberek már elég régóta önálló nyelvként kezelik a jelnyelvet, amit leginkább a siketek használnak, és elég komplex ahhoz, hogy ne legyen egyszerű dolga annak, aki meg szeretné tanulni azt. Itt jöhet képbe egy nemrég bemutatott kütyü, ami komoly mértékben segíthet, hogy a hétköznapi ember is megérthesse a jelelést.

Hirdetés

A Kaliforniai Egyetem kutató egy olyan, speciális szenzorokkal ellátott kesztyűt készítettek, amelyet mindössze csak fel kell húznia a jelnyelvet használó személynek, és máris kezdetét veheti a fordítás. A rugalmas érzékelőkön keresztül a rendszer nyomon tudja követni a különböző mozdulatokat, majd egy egység feldolgozza a beérkező jeleket és továbbítja azokat egy okostelefonon futó alkalmazásnak. Másodpercenként egy szót képes lefordítani az app angolra, és már most 600-nál is több jelet képes felismerni.

Ez a kesztyű azért is lehet forradalmi eszköz, mivel kényelmes a viselése, olcsón elő lehet állítani, ráadásul az élettartama sem éppen rövid, így gyakorlatilag tökéletes lehet hétköznapi használatra is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.