Hirdetés

Ezzel a megfizethető mobillal tarolná le a Honor a középkategóriát?



|

Egy kizárólag Kínában forgalmazott modell lehet a Honor X8 alapja.

Hirdetés

Hétfőtől egy héten keresztül Barcelonára, és az ott zajló MWC 2022-re, azaz a mobilgyártók éves seregszemléjére figyel majd a világ. Természetesen a Honor is jelen lesz, méghozzá a csúcsligában induló Magic 4 szériával, ám egy német szakportál, a Winfuture úgy tudja, hogy a gyártó a középső szegmenst is célba veszi majd az eddig hétpecsétes titokként kezelt Honor X8-cal.

Ha minden igaz, a készülék tervezésekor a Kínában tavaly novemberben elrajtolt X30i szolgált mintaként, ám azzal ellentétben nem kap 5G-támogatást, de cserébe 200 euró (kb. 74 ezer forint) környékén sikerült tartani az árát.

Hirdetés

Ez azt is jelenti, hogy a Dimensity 810 helyett más SoC került a készülékbe négy 2,4 GHz-es ARM Cortex-A73 és szintén négy ARM Cortex-A53 maggal, 6 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel. Utóbbi bővítésére nincs lehetőség. A 6,7 hüvelykes LDC-panel felbontása 2388 x 1080, az előlapi kamera 16 megapixeles, a hátoldalon pedig az X30i 48 megapixeles főkamerájával szemben egy 64 megapixeles kamerát találunk. Ezt egy 5 megapixeles ultraszéles és egy 2 megapixeles makró egészíti ki.

A Honor egy 4000 mAh-s akkumulátort szerelt a kék, ezüst és fekete variációban érkező X8-ba, amit kizárólag az USB Type-C-porton keresztül lehet táplálni. Vezeték nélkül töltést tehát ne is keressünk, van viszont ujjlenyomat-olvasó, méghozzá a bekapcsológombba integrálva. Ami pedig az operációs rendszert illeti, némi csalódásra ad okot, hogy a gyártó a korosodó Android 11 mellett tette le a voksát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.