Hirdetés

Ezzel a programmal könnyedén naprakészen tarthatod a szoftvereidet



|

Kritikusan fontos a biztonság szempontjából frissen tartani feltelepített szoftvereidet, ám ez időrabló folyamat. A SUMóval azonban mindezt automatizálhatod.

Hirdetés

Megtanulhattuk már, hogy legyen szó bármely operációs rendszerről, legalább a biztonsági frissítéseket érdemes a megjelenésük után azonnal telepíteni. Ez azonban még nem ad teljes biztonságot, a felhasználói szoftverekben felfedezett biztonsági rések is épp oly veszélyesek tudnak lenni féltve őrzött adataidra.

Mutatunk egy olyan szoftvert, amely képes (közel) minden szoftveredet naprakészen tartani.

Hirdetés

A frissesség kulcsa

A SUMo régóta ismert és elismer program, az átlagfelhasználók közül mégis csak kevesen használják. Pedig a Software Update Monitor rendkívül hasznos és egyben hatékony is, ugyanis minden, a Windows rendszeredre feltelepített programot felkutat (mappákban és a registryben is), majd saját adatbázisa alapján ellenőrzi azok frissességét.

A tesztfuttatások során kiváló pontossággal dolgozott a SUMo, a programokon felül például a hardverkomponensekhez készült kezelőszoftvereket (például alaplapi segédprogram) is felismerte és ellenőrizte.

A segédprogram a frissítéseket rangsorolja is, így láthatod, melyek azok, amiket erősen ajánlott azonnal leváltani újabbra, emellett képes kihagyni a Microsoft saját programjait, amelyek például a Windows Update-en keresztül is frissülnek.

A javítások letöltése történhet a gyártó weboldaláról vagy a SUMo saját, verzióváltozásokat is mutató oldaláról, ám itt sajnos néha belefutottunk abba a gondba, hogy nem a direkt letöltési linket kaptuk meg, csak a gyártó weboldalának főlapját.

A SUMo Pro előnyei közé tartozik az automatikus önfrissítés, bepillanthatsz a bétás korai változatokba is, ám sajnos a driverek frissen tartására már nem ez, hanem a DUMo szolgál, így erről a szintén fontos feladatról magadnak kell gondoskodni (vagy telepíteni a DUMo segédprogramot).

Ha szeretnéd te is használni, akkor vedd meg az április 1-jén megjelenő 2022/04-es PC World magazint, amihez ajándékba jár a SUMo Pro, akárcsak más értékes szoftverek és egy PC-s játék is - az előfizetők számára már két nappal korábban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.