Hirdetés

Ezzel a programmal megakadályozhatod, hogy a Windows adatokat gyűjtsön rólad



|

A magánszféra védelméhez mindenkinek joga van, ám az óriáscégek előszeretettel áthágják a határokat. Ezzel a programmal a Windows minden adatgyűjtését azonnal lekapcsolhatod.

Hirdetés

Beszédes elnevezésű és egyszerű kezelőfelülettel megáldott programot kínálunk ebben a hónapban. A Windows 10 és 11 közismert és kevésbé látványos adatgyűjtési módjait tudod kigyomlálni a rendszerből, illetve néhány extra szolgáltatásának hála a felesleges ballasztoktól is megszabadulhatsz.

Hirdetés

Az örökké kémlelő rendszer

A tökéletes felhasználói élmény érdekében ma már elengedhetetlen, hogy némi használati statisztikát, személyes érdeklődési preferenciát megosszunk nagyobb szolgáltatókkal. Ennek mértékét azonban nem mindig lehet kellőképpen szabályozni - ahogy ez például a Windows 10 és 11-es operációs rendszerekre is igaz. Bár nagy szabadságunk van a testre szabásban, néhány opciót nagyon elrejtettek a fejlesztők. A Privacy Protector for Windows 11/10 ezeket gyűjti egybe, hogy akár pár kattintással beállíthasd a számodra megfelelő adatszolgáltatási szintet.

A suta magyar fordítással rendelkező program legtöbb opciójának már az elnevezése is egyértelmű, de néhol azért nem ártana az alaposabb magyarázat. Szerencsére Rendszer-visszaállítási pontot is készít a szoftver, így ha valami mégsem megfelelő, visszaléphetsz a rendszer előző állapotára. Például a Defendert nem érdemes letiltani, de a Cortana és a Bing kikapcsolása sokaknak szimpatikus beállítás lehet, ahogy a telemetria törlése is.

A segédprogram másik két lapján is kedvező szolgáltatások várnak. A Metro, vagyis a modern appok eltávolítása például igen hasznos, ha kis kapacitású SSD-ről fut a rendszered, az eszközöknél pedig a Host fájl szerkesztését kezdheted el egyszerűen. Nem tökéletes program a Privacy Protector, de jó néhány szükséges szolgáltatást kínál, és segítségével valóban kevesebb személyes adatot fogsz megosztani a Microsofttal és a világgal.

Ha szeretnéd te is használni, akkor vedd meg a május 6-án megjelenő 2022/05-ös PC World magazint, amihez ajándékba jár a SoftOrbits Privacy Protector for Windows 11/10, akárcsak más értékes szoftverek és egy PC-s játék is - az előfizetők számára már két nappal korábban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.