Hirdetés

Ezzel a trükkel gyorsabbá teheted a letöltést a Chrome-ban



|

Hasznos képességet rejtenek a Google Chrome kísérleti funkciói.

Hirdetés

A Statcounter szeptemberi adatai alapján a Google Chrome továbbra is fölényesen dominálja a piacot, ami a számok nyelvén azt jelenti, hogy a 2008-ban debütált böngésző 63,14%-os részesedéssel áll az élen, míg a második legnépszerűbb Safari csupán 19,91%-os jelenléttel bír, és egyébként is csak macOS-es és iOS-es eszközökön fut.

A Google szoftverének sikere nem kis részben a sebességnek köszönhető, egy egyszerű trükkel viszont akár gyorsabbá is tehető az élmény, ha a letöltésekről van szó.

Hirdetés

Ahogy arra a SlashGear nemrég felhívta a figyelmet, a Chrome kísérleti funkciói között aktiválható egy képesség, amely bizonyos esetekben növelheti a fájlok letöltési sebességét. A "parallel downloading", avagy párhuzamos letöltés néven futó megoldás lényege, hogy a böngésző ezzel egyszerre több kapcsolatot is létrehozhat a letöltendő fájlt tároló szerverrel, így a letöltések kevesebb időt vesznek igénybe, mint normál kapcsolat esetén.

Mivel kísérleti funkcióról van szó, nekünk kell aktiválnunk, ám ez nem kifejezetten nehéz feladat, íme a szükséges lépések:

  1. Írd be a keresősávba a "chrome://flags" címet.
  2. Írd be a felugró oldal keresőjébe a "parallel" kifejezést.
  3. A megjelenő Parallel downloading funkció melletti legördülő menüben válaszd ki az engedélyezéshez szükséges "Enabled" opciót.
  4. Az oldal alján található "Relaunch" gombbal indítsd újra a Chrome-ot, hogy aktiváld a funkciót.

A vizuálisabb típusok kedvéért lőttünk egy képernyőfotót is arról, hogy miként kell mutatnia a terepnek az utolsó lépés végrehajtása előtt:

Fontos hangsúlyozni, hogy a párhuzamos letöltés nem kompenzálja a lassú internet-előfizetést, a rossz netkapcsolatot vagy a lassú szervereket, és azokon a weboldalakon sem megyünk vele sokra, ahol a kiszolgáló infrastruktúra alapból gátolja a párhuzamos kapcsolódást. Mindettől eltekintve viszont akadhatnak olyan esetek, amikor a parallel downloading tényleg kapóra jöhet, a fenti lépéseket követve pedig akár mobilon is bekapcsolhatjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.