Hirdetés

Ezzel is jegyzetelhetsz a Windows 10 asztalára



|

Aki egyszerűen kezelhető jegyzetelőprogramot keres a Windows asztalára, annak telitalálat lehet a DesktopNoteOK.

Hirdetés

A Windows 10-ben van egy olyan Sticky Notes app, ami a hasonló nevű, Windows 7-es megoldást váltotta le. Bár ez nem rossz, azért az Evernote vagy a OneNote tudásával nem versenyezhet. Aki viszont valami egyszerűbb megoldást keresne az asztali jegyzetelésre, mondjuk valami olyat, mint ami a Windows 7-ben volt, annak telitalálat lehet az ingyenes DesktopNoteOK. 

Hirdetés

A DesktopNoteOK letöltése és futtatása után először az alkalmazás konfigurációs ablaka jelenik meg - érdemes végigmenni a beállításokon, mielőtt elkezdjük használni a programot. 

A szöveg színét ajánlott feketére állítani, majd érdemes megadni a jegyzetek színét is. Alapból egy véletlenszerű sötét színre van állítva az alkalmazás, ami bár nem néz ki rosszul, de átállítható véletlenszerű világ színre vagy pedig egy konkrét árnyalatra is. 

A témát is meg lehet adni, vizuálisan a legjobb talán az egyszerű Simple verzió. Ez felel a kezelőfelület megjelenéséért is. A létrehozott jegyzetek nem maradnak automatikusan a képernyő tetején, de mindegyik tetején van egy letűzést segítő gomb. Mindegyik új jegyzet mozgatható és átméretezhető. 

Hasznos funkció, hogy egy extra ikonnal a jegyzet tartalma exportálható a Jegyzettömbbe vagy a Wordpadbe. A jegyzetek átlátszósága is módosítható. A program rajongói úgy gondolják, hogy ez az egyszerű megoldás közelebb áll az eredeti koncepcióhoz, mint a jelenlegi Sticky Notes. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.