Hirdetés

Ezzel tedd átlátszóvá a windowsos programokat



|

Az ingyenes WindowTop képes bármelyik ablakhoz átlátszóságot adni.

Hirdetés

A Windows 10-ben a parancssor és a Bash ablak egyaránt lehetővé teszi, hogy a háttérszín módosítása mellett átlátszóvá is tegyük az ablakokat. Ez nem csak jól néz ki, adott esetben a szemeinkre is kedvező hatással lehet. 

Hirdetés

Sajnos az átlátszóságot csak kevés alkalmazás támogatja, ezért ha valaki ehhez hasonlót szeretne elérni a megnyitott ablakoknál, akkor szüksége lesz egy célprogramra. Éppen ilyen a Windowsra ingyenes WindowsTop, amely bármelyik ablakhoz képes átlátszóságot adni. 

A WindowsTop sötét móddal is rendelkezik, de itt inkább csak egy nem túl tetszetős kontrasztról beszélhetünk. A szoftver következő extrája pedig az, hogy bármelyik ablakot képes letűzni felülre, hogy az mindig látható maradjon. 

A program telepítése vagy futtatása után (telepítést nem igénylő változat is létezik) elegendő egy ablak címsora fölé húznunk az egeret, és máris megjelenik egy kis gomb. Ebből egy panel nyílik le, három további gombbal. Az első átlátszóságot ad az ablaknak, a második rögzíti felülre, a harmadik pedig sötétté teszi. 

Az első gomb lenyomása után megadhatjuk, hogy mennyire legyen áttetsző az ablak - a változtatást élőben látjuk. Az átlátszó ablakokhoz az átkattintást is engedélyezhetjük, ilyenkor az ablak mögött lévő ablakba vagy ikonra tudunk kattintani. 

Az alkalmazás a Windows 7-től kezdve mindegyik rendszeren működik az asztali alkalmazásokkal, de sajnos a Windows 10 modern appjait nem támogatja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.